Kalender

State Sessions: Carl Winther - Impressions of Kim Larsen

Dato: 6. okt. 2012
Tidspunkt: 11:30 - 12:30
Pris: Gratis
Sted: Scenen

Ungt klavertalent jazzificerer Kim Larsen på Statens Museum for Kunst
Hvordan lyder Kim Larsens sange, hvis de fortolkes af en fuldblods jazzpianist? Meget kan man sige om Gasolins gamle frontmand, men netop jazz har han – med få undtagelser – holdt sig langt væk fra. Eneste rigtige nærkontakt var i 1998, hvor Larsen indspillede et enkelt Louis Armstrong-nummer til albummet ”Something Special” med Niels-Henning Ørsted Pedersen på bas. Men den første lørdag i oktober på SMK gøres et nyt forsøg på at bringe jazzen og Larsen sammen – indirekte, om man vil. Det sker, når det unge klavertalent Carl Winther giver sit bud på fortolkninger af Larsen-sange i serien ”Impressions of...”, der er en særlig koncertserie, som startede i efteråret 2011 kurateret af Copenhagen Jazz Festival i samarbejde med SMK.


Carl Winther
Mød en ny klaverstjerne på den danske jazzscene, som allerede har gjort sig bemærket uden for landets grænser. I 2011 vandt han (med sin trio) den internationale konkurrence for unge musikere i Festival de Jazz de Getxo, og samme år modtag han DPA’s komponistpris. Carl er søn af den legendariske trompetist Jens Winther (1960-2011), og dimmiterede sidste år fra Rytmisk Musikkonservatorium. Winther udgav for nylig sit album nr. 2 - ”Sonic Shapes” – en kvartetindspilning med den amerikanske saxofonist Jerry Bergonzi som gæst.


Impressions of...
State Sessions er titlen på et særligt samarbejde mellem SMK og Copenhagen Jazz Festival. Impressions of ... er undertitlen på en koncertserie, hvor danske pianister fortolker musik af komponister, de selv udvælger. Koncertserien fik sin premiere i efteråret 2011 med Nikolaj Hess, Carsten Dahl, August Rosenbaum og Jacob Anderskov og blev et så opløftende kunstnerisk koncept, at Copenhagen Jazz Festival og SMK har valgt at fortsætte serien i 2012. Koncerterne foregår på museets Scene.

Kommende State Sessions koncerter:
1. december kl. 11.30: Mathias Holm: Impressions of John Lennon

Kim Larsen
SMK Logo