Kalender

Børneopera. Billederne synger

Dato: 23. okt. 2013
Tidspunkt: 12:00 - 13:00
Pris: Gratis

Kom og oplev børneoperaen Billederne synger, hvor maleriets storladenhed og sangens følelsesmæthed smelter sammen i en nykomponeret opera af Pia Rosenbaum om billedkunst og kærlighed.

Historien tager sit afsæt i tre malerier, nemlig Christian IV malet af Abraham Wuchters i 1636, Zulma, et papirklip skabt af Henri Matisse i 1950, samt J.F. Willumsens selvportræt fra 1933. Det er tre meget forskellige billeder fra hver sin epoke, og det er epoker, der også kommer til udtryk i operaens nykomponerede musik.

Billederne bliver levende i forestillingen, og figurerne træder ud af rammerne. De synger og interagerer med de "rigtige" personer i en spændende og begivenhedsrig handling. Til sidst, efter en sand tour de force, smelter det hele sammen i et fjerde og vildt maleri.

Operaen er for børn på folkeskolens mellemtrin og deres voksne. Fem sangere bringer liv i billederne. Det er: Sopranen Stine Rosengren, mezzosopranen Liv Oddveig Midtmageli, tenoren Lars Oluf Larsen, barytonen Joachim Knop og bassen Johannes Mannov. Lars Fjeldmose trakterer pianoet.

Entré: Arrangementet er gratis.
Udforsk de faste udstillinger på SMK

SMK Logo