Kalender

Edulis – en østersbar af Søren Aagaard

Dato: 24. mar. 2017
Tidspunkt: 15:00 - 16:00
Pris: Almindelig: 195 kr. Med årskort: 85 kr. Under 30 år: 170 kr.

Kunstner Søren Aagaard og SMK inviterer til en kunstevent i form af en østersbar midt i SMK’s samling af guldalderkunst.

Den danske Limfjordsøsters er omdrejningspunktet for et event, der tre gange i marts fusionerer kunst og mad. Kom med og smag en østers eller to fra den specialdesignede østersbar og bliv klogere på det lille, luksusriøse skaldyr.

Videokunst om østersens historie
Udover muligheden for at smage på østers, viser Aagaard et nyt videokunstværk, Tåge og lys, som handler om østersrejsen i de danske guldaldermaleres fodspor. Videoværket er en slags antropologisk dokumentar blandet med rejsefilm, fiktion og naturscener. Her undersøger Aagaard den danske østers' historie – fra fattigmandskost til eksklusivt varemærke for det nye nordiske køkken. I værket beretter han også om de berømte køkkenmøddinger ved Ærtebølle og de invasive stillehavsøsters, der strømmer ind over landets grænser fra syd…

Søren Aagaard vil selv servere østers for gæsterne på SMK med en special designet østerskniv lavet i samarbejde med Willumsen Urban Tactical.


Eventet foregår tre gange:

Om Søren Aagaard
Søren Aagaard (DK 1980) uddannet kok og kunstner og arbejder med video, skulptur, performance og installation. Særligt mad og måltidet som tidslig og performativ begivenhed har været en vigtig del af Aagaards praksis de seneste år. Søren Aagaard er desuden med til at drive udstillingsstedet YEARS i København og det kontinuerte kunst og mad-event Okto. Han tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2013 og har desuden studeret ved Konsthögskolan i Malmö. Han har udstillet både i Danmark og udlandet, og deltaget på flere internationale filmfestivaler.

Del af SMK²
Eventet er en del af SMK² – eksperimenter, hvor SMK sammen med kunstnere, forfattere og andre fagligheder sætter landets største kunstsamling i spil på nye måder for at give dig overraskende og anderledes kunstoplevelser.

Projektet er støttet af Bikuben og Statens Kunstfond

Priser (inklusiv entré til museet)
Almindelig: 195 kr.
Med årskort: 85 kr.
Under 30 år: 170 kr.

SMK Logo