Kalender

Familiesalon: Film og litteratur

Dato: 11. nov. 2017
Tidspunkt: 14:00 - 15:00
Pris: Gratis, når entréen er betalt.

I anledning af udstillingen inviterer vi til familiesaloner i kunsten, hvor litteratur møder film og postcast – og udfolder forskellige perspektiver i forhold til familien. Blandt andet kan du blive klogere på emner som adoption, transkønnethed, regnbuefamilien og kønsklichéer.

SMK’s store efterårsudstilling har fokus på familien. I udstillingen Gillian Wearing – Family Stories præsenterer den anerkendte britiske kunstner Gillian Wearing videoværker, fotografiske værker og skulpturer, der fortæller historier om familier, identitet og relationer. Gillian Wearing er kendt for at bruge ”almindelige” mennesker – herunder sig selv og sin egen familie i sine værker.

Familiesalon: Film og litteratur

Lyt med, når forfatter Kristina Nya Glaffey læser op fra sin anmelderroste roman Mor og Busser. En humoristisk og rørende fortælling om en lesbisk kernefamilie i den kreative klasse og om deres hverdag, samtaler og meninger – set gennem et barns øjne.

Samme eftermiddag løfter dokumentarinstruktør Eva Marie Rødbro sløret for sin kommende dokumentarfilm om en udvidet familie i Colorado, USA. Hør en talk med instruktøren, kendt fra DR3-serien Prinsesser fra blokken, og se klip fra den nye dokumentar, som dykker ned i en virkelighed, hvor familien er omdrejningspunkt. Hvor familien betyder alt.

Praktisk information

Hvad: Familiesalon: Film og Litteratur
Hvor: SMK, på Scenen
Hvornår: Lørdag 11. november kl. 14.00
Pris: Gratis, når entréen er betalt. Hent din gratis billet til arrangementet

Det er en god idé at komme i god tid, hvis du skal besøge vores gratis garderobe inden. Større tasker (over 30x30x10cm) må nemlig ikke medbringes på grund af sikkerhedshensyn.

Flere oplevelser?

I anledning af udstillingen Gillian Wearing – Familiy Stories, inviterer SMK til samtalesaloner, foredrag, familiemiddage, omvisninger og meget mere. Deltag for eksempel i Familiesalon: Podcast og litteratur lørdag 2. december. Se hele programmet

SMK Logo