Kalender

Samtidskunsten og filmens koder. FilmKunst/KunstFilm

Dato: 24. okt. 2012
Tidspunkt: 17:00 - 19:00
Pris: Gratis - men husk at reservere plads. Eventuelt overskydende pladsbilletter kan hentes i museets information kl. 16.30 den pågældende dag
Sted: Biograf

FilmKunst/KunstFilm
Vi zoomer ind på et af den nye kunsts medier. I en filmrække i museets Biograf i efteråret 2012, er dansk kunsts livtag med filmmediet i fokus i en række kronologiske nedslag fra sidste halvdel af det 20. århundrede frem til i dag. Fem filmvisninger og fem foredrag giver indblik i seks årtiers brug af levende billeder som kunstnerisk medie – fra 1950'ernes bevægelser på lærred til filmens koder i den allernyeste samtidskunst.

00'erne til nu: Samtidskunsten og filmens koder
I 2000'erne stiller kunstnerne skarpt på både indholdet og det æstetiske output i deres film- og videoværker. Med adgangen til mere avanceret teknik raffineres det filmiske udtryk og indholdsmæssigt dykkes der dybere ned i undersøgelserne af filmens konventionelle sprog og genrer, som udfordres, dekonstrueres og gentænkes.

Foredraget tager udgangspunkt i kunstneren Jesper Justs værk Sirens of Chrome fra 2010 samt en værktrilogi bestående af A Fine Romance, The Sweetest Embrace of All, No Man Is An Island II alle fra 2004. Maria Gadegaard er kunsthistoriker og kurator.

Film
Jesper Just: A Fine Romance, 2004
Jesper Just: The Sweetest Embrace of All, 2004
Jesper Just: No Man Is An Island II, 2004
Jesper Just: Sirens of Chrome, 2010

SMK Logo