Kalender

Kunst, film og bevægelse. FilmKunst/KunstFilm

Dato: 5. sep. 2012
Tidspunkt: 17:00 - 19:00
Pris: Gratis - men husk at reservere plads. Eventuelt overskydende pladsbilletter kan hentes i museets information kl. 16.30 den pågældende dag
Sted: Biograf

FilmKunst/KunstFilm
Vi zoomer ind på et af den nye kunsts medier. I en filmrække i museets Biograf i efteråret 2012, er dansk kunsts livtag med filmmediet i fokus i en række kronologiske nedslag fra sidste halvdel af det 20. århundrede frem til i dag. Fem filmvisninger og fem foredrag giver indblik i seks årtiers brug af levende billeder som kunstnerisk medie – fra 1950'ernes bevægelser på lærred til filmens koder i den allernyeste samtidskunst.

50'erne: Kunst, film og bevægelse
Med udgangspunkt i Søren Melsons abstrakte film Tåren (La Larme) og Amor og Psyche samt Richard Winthers film Vues animées de l’atelier et collection Richard Winther, der eksperimenterer med selvopfundne billedteknikker, fortæller filmekspert Carl Nørrested, om de danske kunstneres tidlige eksperimenter med filmen som kunstnerisk medie. Nørrested er ekspert i tidlig dansk eksperimental film og er bl.a. medforfatter til bogen Eksperimentalfilm i Danmark.

Film
Richard Winther: Vues animées de l’atelier et collection Richard Winther, 1956-58
Søren Melson:Tåren (La Larme), 1947
Søren Melson: Amor og Psyche, 1953

SMK Logo