Kalender

Kulturnat

Dato: 12. okt. 2012 - 12. okt. 2012
Tidspunkt: 18:00 - 23:59
Pris: Gratis, ved fremvisning af et gyldigt kulturpas
Sted: Scenen - Skulpturgaden - Dansk og International Kunst efter 1900

På Kulturnatten inviterer vi indenfor til en aften fuld af kunstnærer oplevelser. Gå på opdagelse i museets aktuelle særudstillinger og de permanente samlinger - alene eller på en af aftenens særlige guidede ture. Besøg museets Scene og oplev Susanne Grinder og Alban Lendorf fra Den Kgl. Ballet opføre en solo fra Le Rossignol (Nattergalen) samt aftenens musikalske indslag med legendariske Martin Hall. I løbet af aftenen vil der være værkstedsaktiviteter for både store og små.


Omvisninger i Gennemlyst - på sporet af Bosch & Bruegel

Oplev kunsten med videnskabens øjne. Museets konservatorer udsætter værket Kristus uddriver kræmmerne af templet fra 1500-tallet for røntgen, infrarødt og UV-lys og afslører de mange historier, der ligger gemt i maleriet.

Museets unge frivillige - kunstpiloterne fra Unges Laboratorier for Kunst - guider dig rundt i udstillingen og præsenterer dig for konservatorerne, der kan opleves i hands-on processer.
Kl. 19, 20 og 21 i Forhallen
Læs mere om udstillingen Gennemlyst - på sporet af Bosch & Bruegel


Omvisning i Matisse – fordobling og variation med museumsinspektør og seniorforsker Dorthe Aagesen
Benyt chancen for at komme helt tæt på særudstillingen Matisse - fordobling og variation med museumsinspektør og seniorforsker Dorthe Aagesen, der er kurator på udstillingen. Omvisningen fokuserer på Matisses arbejdsmetoder, hvor målet med kunstnerens egne ord var "at arbejde sig længere og dybere ind i det sande maleri". Fordobling og variation var fundamentale træk i Matisses måde at arbejde på, og udstillingen er en unik mulighed for at opleve et omfattende udvalg af billedpar- og serier, som kun sjældent udstilles sammen. Udstillingen kan opleves frem til 28. oktober.
Kl.  18.15 i Forhallen
Læs mere om udstillingen Matisse - fordobling og variation

Kom helt tæt på Matisse og hans måde at arbejde på
Museets kompetente omvisere går tæt på særudstillingen Matisse - fordobling og variation og kunstnerens arbejdsmetoder.  
kl. 20.30 og 21. 30 i Forhallen
Læs mere om udstillingen Matisse - fordobling og variationArt Talks - Omvisninger i Dansk og International Kunst efter 1900
KUSSEKAMP!
I den nye præsentation af museets moderne samling har århundredets kvindelige kunstnere fået en styrket position. Mød den tidligere så oversete kunst fra århundredets stærke kvinder.
Kl. 18.30 og 21.30 i Forhallen

BRAS/KUNST?
Kunstsamling eller losseplads? Med udviklingen i brugen af nye materialer efter 1900, bliver mange i tvivl. Vi roder i skrammelbunken fra 1900 til i dag.
Kl. 19 og 22.30 i Forhallen

UDEN DIG ER JEG INGENTING
Den moderne kunst rykker ved relationen imellem kunstværk og beskuer. Kunstnerne kræver vores reaktion – Vi forsøger at give dem den.
Kl. 19.30 og 23 i Forhallen
Læs mere om udstillingen Dansk og International Kunst efter 1900
Børnenes værksted laver Lakridskonfektkunst

På Kulturnatten laver vi fantasifulde opstillinger med lakridskonfekt, - og efter at have tegnet eller lavet et papirklip af opstillingen SPISER VI LAKRIDSKONFEKTEN – det bliver en sød aften!

Kom og vær med og husk at gå hjem og børste tænder bagefter.

Kl. 18 - 22 i Skulpturgaden


Værksted for voksne

Under temaet "Fragtmenter støber vi fingre, næser, albuer, knoer, hæle, tæer, knæ og pander", samles et stort fælleskunstværk i gips. Find inspiration i den nyåbnede udstilling [detaljer] og i Danh Vos imponerende værk “We the People” (Detail), der består af enkeltdele af en kopi af Frihedsgudinden i original størrelse.
Kl. 18-22 i Skulpturgaden


Solodanserne Susanne Grinder og Alban Lendorf fra Den Kgl. Ballet

Oplev solodanserne Susanne Grinder og Alban Lendorf fra Den Kgl. Ballet i en særopførelse af en solo fra Le Rossignol (Nattergalen) af Balanchine/Stravinsky. Matisse skabte i 1925 scenografi og kostumer til denne ballet, der udgjorte “Baggrunden” for Balanchine og Stravinskys første samarbejde.

Dansen introduceres med billeder af kostumer og scenografi fra forestillingen i 1925, og mellem dansestykkerne vil Susanne Grinder og Alban Lendorf fortælle om det særlige ved at danse til Stravinskys musik.

Susanne Grinder fik i 2006 både Reumerts Talentpris og Bournonville Legatet.

Alban Lendorf blev sidste år tildelt prisen “The Most Outstanding Dancer of the Year” ved en international balletfestival, ligesom han i år modtog en Reumert som årets danser.
Kl. 20 på Scenen


Legendariske Martin Hall giver koncert
Oplev den legendariske sanger og multikunstner Martin Hall i en instrumental koncertperformance med relation til særudstillingen "Matisse - fordobling og variation". Sammen med multi-instrumentalisten Johnny Stage og kontrabassisten Ida Bach Jensen fremføres en 45-minutters opførelse, der tager udgangspunkt i udstillingens tematik om variationer over et givent tema.

Martin Hall begyndte allerede som tiårig på Københavns Klaver- og Musikkonservatorium. Han udgav sin første pladeudgivelse som 17-årig, og i 1995 modtog han Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat som komponist. I 1996 udgav Hall albummet Random Hold, der figurerer på Politikens Rockleksikons liste over de 50 mest indflydelsesrige plader i dansk rock.

I løbet af koncerten giver Martin Hall smagsprøver fra sin seneste udgivelse, "If Power Asks Why", der udkommer 1. oktober 2012.
Kl. 22 på Scenen


Visuel bar

Nyd en forfriskning i museets visuelle bar ved Scenen.

Mellem aftenens oplevelser på Scenen, vises der korte film på storskærmen, der sætter spot på museets aktuelle udstillinger. Her kan man blandt andet opleve en animationsfilm over værket Kristus driver kræmmerne ud af templet, fra udstillingen Gennemlyst - på sporet af Bosch & Bruegel, der sættes i live til musik af Metallica. Få også et indblik i tankerne bag museets udstillinger gennem interviews med kunstnerne, og se den lille film om børns forståelse af livet og døden - lavet i forbindelse med udstillingen Liv og døden.
Kl. 20.15 - 23.30 ved Scenen


Den Kongelige Afstøbningssamling
Omvisninger

Få en god historie med hjem at sove på.vTag med Besttellers på fantasivandring mellem skulpturer og afstøbninger og få en god historie med hjem at sove på.

Med fantasien som redskab og en af Danmarks bedste mundtlige fortællere som guide kommer du til at opleve samlingerne med helt andre og levende øjne. Velkommen til en fantastisk drømmeverden, med venus, krigere og andre helte som hovedpersoner.
Kl. 19, 20, 21 og 22 på Den Kongelige Afstøbningssamling, Vestindisk Pakhus, Toldbodgade 40, 1253 København K

Børnenes Værksted: Slip fantasien løs
Bevingede væsener, bevæbnede krigere og bedårende prinsesser. Kom og lav en FANTASY-figur i gips.
Kl. 18-22 på Den Kongelige Afstøbningssamling, Vestindisk Pakhus, Toldbodgade 40, 1253 København K

Læs mere om Den Kongelige Afstøbningssamling

Oplevelser på SMK er støttet af Den Danske Forskningsfond

Kulturnatten
Martin Hall
Alban Lendorf
Susanne Grinder
SMK Logo