Kalender

Kulturnatten på SMK: Kongernes Kunst

Dato: 11. okt. 2013
Tidspunkt: 18:00 - 00:00
Pris: Gratis med kulturpas

Tag med de prisbelønnede dokumentarister bag det digitale magasin 'Third Ear' på en dragende lydvandring med uhørte historier fra SMK's dramatiske fortid. Få gratis entré til udstillingen Blomster og Verdenssyn og fold dig ud som kunstner i Børnenes Værksted.

Kongernes Kunst
SMK har en lang og dramatisk fortid. Historier om slotte, der brænder, om kongers forfængelighed, genial kunst og uvurderlige skatte.

På Kulturnatten byder vi på en lydmontage i samarbejde med det digitiale magasin 'Third Ear'. Med en eminent sans for detaljen og en sand mestren ud i fortællekunsten, optrævler Third Ear museets ukendte og skjulte historier i en jagt på de mange skatte, der gemmer sig bag murerne og under gulvene. Vi inviterer dig med på en rejse gennem århundreder, gennem brændende slotte og op til det øjeblik, hvor du ser på kunstskattene.

Lydmontagen varer ca. 40 minutter og kan startes når som helst. Tag din smartphone med eller lån en afspiller på SMK (begrænset antal) og hør historierne om de gamle kongers kunstsamlingers vilde rejse gennem tiden.

>> Hent lydmontagen som mp3

>> Stream lydmontagen

Museets Café supplerer ligeledes med overdådige kongeretter på menukortet.

Børnenes Værksted: Da kongen var knægt!
Hos kunstnerne i Børnenes Værksted vil der aftenen igennem være mulighed for kreativ udfoldelse med kongerne og deres dramatiske historie som det centrale omdrejningspunkt.
Værkstedet er åbent fra kl. 18-22.

Gratis entré til Blomster og Verdenssyn
Der er gratis entré til den anmelderroste udstilling Blomster og Verdenssyn. Her kan du gå på opdagelse i en have af smukke og mærkelige blomstermalerier. Denne aften kan du også se en konservator arbejde i værkstedet midt i udstillingen.

Oplæsninger i Boghandlen
Til Kulturnatten på SMK vil der desuden være åbent i Boghandlen, hvor forfatter Kaspar Colling Nielsen fra kl. 18 læser op og signerer bøger og sociolog Henrik Dahl læser op af sin første skønlitterære roman NT kl. 19.

Lysende nat i Parkmuseerne
Seks lyskegler krydser hinanden på himlen over Parkmuseerne, mens lysende stier viser vej gennem Kongens Have, Østre Anlæg og Botanisk Have til de seks museer og deres mange tilbud på Kulturnatten. 

Helt ekstraordinært åbnes Kongens Have efter solnedgang. Så husk lommelygten og gå ikke glip af den sjældne mulighed for at udforske Christian d.4.’s gamle lysthave ved nattetide.
Se alle kulturnattilbud i Parkmuseerne på www.parkmuseerne.dk/kulturnat2013

Læs om Kulturnatten


Kongernes Kunst
SMK Logo