Kalender

Udsolgt. Palle Nielsen. Menneskets eksistens. Kunst i Kantinen

Dato: 12. sep. 2012
Tidspunkt: 18:00 - 20:00
Pris: 75 kr. (Studerende: 50 kr. Desuden er et begrænset antal billetter sat til salg til en klubpris på 50 kr.)
Sted: Mødestedet

Der er desværre udsolgt til arrangementet om Palle Nielsen. Der er stadig billetter til næste gang, der er Kunst i Kantinen, hvor det handler om Elmgreen og Dragset: 

26. september: Det adfærdsregulerede begær

SMK inviterer til en ny form for forelæsninger under overskriften "Kunst i Kantinen". Forelæsningerne er til alle dem, der er sultne på lækker suppe og dybdegående viden om moderne kunst. Mens suppen simrer, introducerer museets forskere og formidlere udvalgte værker som eksempel på særlige tematikker, tendenser, problematikker og konsekvenser inden for den moderne kunst og samtidskunsten.

Palle Nielsen
Den 12. september giver ph.d.-studerende Liza Burmeister Kaaring et indblik i Palle Nielsens beretninger om menneskets eksistens under den tidlige kolde krig. Forelæsningen tager udgangspunkt i kunstnerens grafiske værker fra 1950'erne, som på mange måder er paradoksale. De er fulde af menneskeligt kaos, men benytter et klart og velordnet formsprog. Her er den dybeste pessimisme og de største håb. Her er aktuel samtidskritik forklædt i den antikke myte. Forelæsningen finder sted i Biografen.

Efter forelæsningen serveres suppen i museets medarbejderkantine, hvor der også er tid til spørgsmål og debat. Pris 75 kr. (Studerende: 50 kr. Desuden er et begrænset antal billetter sat til salg til en klubpris på 50 kr.) Suppe og en øl eller sodavand er inkluderet i prisen.

Palle Nielsen (1920-2000), Fortvivlelse, 1955
SMK Logo