Kalender

Kunst på Scenen. Per Arnoldi

Dato: 9. okt. 2013
Tidspunkt: 17:00 - 18:00
Pris: Gratis

Oplev kunstneren Per Arnoldi i samtale med SMK's direktør, Karsten Ohrt. Samtalen er en del af arrangementrækken Kunst på Scenen, hvor vi giver en kunstner frie hænder til at finde kunstværker eller kunstnere i SMK's store samlinger af kunst, som de har et særligt forhold til.

Per Arnoldi har valgt en række kunstværker ud, som vil blive omdrejningspunktet for samtalen. Centralt står kunstneren Harald Giersing (1881-1927).

Per Arnoldi fortæller om sit første møde med Harald Giersings kunst:

Til højre for den store trappe når man kom ind, hang Giersing. Mødet som fjortenårig med hans Landevej ved Faaborg fra 1920, blev både rystende og retningsgivende for resten af mit liv til nu. Hvis han kan, kan jeg også, tænkte jeg meget ungt.

Det var på en gang elegant og velordnet og rastløst og charmerende, moderne og klassisk. Jeg troede selvfølgelig, han ikke alene havde fundet en vej, men også en genvej til et godt billede. Men den findes ikke ved jeg nu.

Jeg troede for øvrigt også, at hvis jeg bare havde været fjorten i 1920 i stedet for 1955 havde det været meget lettere. Det blev det heller ikke!


- Per Arnoldi

Entré: Arrangementet er gratis. Billetbestilling er ikke nødvendigt.

Portræt af Per Arnoldi. Foto Jakob Bonfils
SMK Logo