Kalender

Udsolgt. Livet på kanten

Dato: 19. sep. 2012
Tidspunkt: 17:00 - 18:00
Pris: 55 kr. (Studerende 30 kr.)
Sted: Mødestedet

København står i 1950'ernes tegn, når Golden Days præsenterer festivalen "1950'erne". På Statens Museum for Kunst folder det mangefacetterede årti sig ud i flere arrangementer:

Ph.d.-studerende Liza Burmeister Kaaring går tæt på oplevelsen af at leve på kanten af en nært forestående tredje verdenskrig – en oplevelse, der stod centralt for mange under den kolde krigs tidlige fase. Dette gjaldt også for en gruppe danske grafikere, der i 1950’ernes anden halvdel arrangerede en række udstillinger, alle med titlen Mennesket, hvor de beskrev menneskets situation, som de så den. For udstillingernes initiativtager Svend Wiig Hansen var der ingen tvivl om, at det var ”en ulykkelig tid for mennesket”, for som han forklarer: ”Tænk på, hvor yderligt vi lever, vi er i fare – der skal bare en eller anden idiot til at trykke på knappen, saa ryger det hele i luften.” De dystre skildringer dominerede, men der var også positive toner og tro på menneskets ukuelighed.

Sted
Foredraget finder sted i Den Kgl. Kobberstiksamlings Studiesal på SMK, og der vil derfor være mulighed for at komme helt tæt på grafiske værker af bl.a. Palle Nielsen, Svend Wiig Hansen, Dan Sterup-Hansen og Henry Heerup.

Begrænset antal pladser
Der er plads til max. 10 personer til hvert foredrag. Alle besøgende i Den Kgl. Kobberstiksamlings studiesal skal registreres, så husk enten pas eller kørekort.

Arrangementet er udsolgt.

SMK Logo