Kalender

Performance. Et science fiction-spor krydser guldalderen

Dato: 24. nov. 2013
Tidspunkt: 14:00 - 15:00
Pris: Gratis

Oplev den dansk/tyske kunstnerduo J&K i deres tankevækkende performance The Nation. Her undersøger de, hvordan verden og kunsten villle se ud, hvis man kom fra en fiktiv fremtid, hvor forestillingen om nationen for længst var opløst.

Deres performance er specielt udviklet til SMK's udstilling Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900. Med kostumer og rekvisitter indtager de udstillingssalene og åbner for nye overraskende historier om kunstværkerne.

Billetbestilling:
Arrangementet er gratis, men billetter afhentes i Informationen. De frigives 30 minutter før start. Der er et begrænset antal pladser.

Om performancen The Nation
Det starter som en almindelig omvisning i guldalderkunst, når kunstnerduoen J&K fører gæster rundt i museets samling af guldaldermalerier. Men som altid når kunstnerduoen er involveret, udvikler det sig hurtigt til noget helt andet. Publikum bliver ledt igennem kunsthistorien, mens omviserne, der er ankommet fra en fjern fremtid, hele tiden transformerer sig til nye karakterer. Karakterer, der har et helt andet blik på de kendte guldaldermalerier.

De giver nye perspektiver på malerierne, men stiller også spørgsmålstegn ved danskheden og nationalstaten. Nationalstaten er en konstruktion vi i dag tager for givet, men som i virkeligheden kun har eksisteret i sin nuværende form i cirka 200 år.

Omvisninger i tre dage
Du kan opleve J&Ks omvisninger den 22., 23. og 24. november, hvorefter du kan få et indblik i deres univers via fotografiske værker inspireret af deres performance. Omvisningerne er et led i en ny række af såkaldte cross-media omvisninger, der blander traditionel museumsformidling med performance, skuespil og installation.

Læs om udstillingen i forbindelse med performancen

SMK Logo