Kalender

Preview: Blomster og Verdenssyn

Dato: 21. mar. 2013
Tidspunkt: 15:00 - 17:00
Pris: Gratis - kun for medlemmer

Med godt 300 værker byder udstillingen på en sanselig vandring i blomsterverdenens mangfoldighed, og samtidig graver den et spadestik dybere og viser, at en blomst ikke bare er en blomst. Blomstermaleriet har altid været under forandring. Med fokus på 1600- og 1700-tallets rigt varierede blomstermaleri går udstillingen tæt på, hvordan kunstnernes sirlige gengivelser af blomster, frugt og planter er påvirket af historien, og hvordan genren fra én tid til en anden er betinget af det herskende verdenssyn.

Et prestigemotiv
I kraft af de mange enormt detaljerede værker synliggør udstillingen samtidig, hvorfor blomster har været et yndet motiv i billedkunsten. I portrætteringen af blomster er kunstnere for alvor blevet udfordret til at demonstrere deres håndværksmæssige virtuositet.

Udstillingen viser både velkendte hovedværker samt en lang række malerier, som sjældent eller aldrig før har været udstillet. De fleste af de udstillede værker stammer fra de kongelige samlinger. Deriblandt det gevaldige firebinds blomsterbogværk Gottorfer Codex, som forud for udstillingen har været gennem en mangeårig og gennemgribende restaurering. Mange af udstillingens øvrige værker har været igennem lignende ansigtsløft, og i selve udstillingen vil der være et konserveringsværksted, hvor man kan følge live restaurering af udvalgte blomstermalerier.

SMK Logo