Kalender

Særomvisning: Kunstbiblioteket præsenterer...(AFLYST)

Dato: 11. okt. 2017
Tidspunkt: 17:00 - 17:30
Pris: Voksne: 130kr. Unge under 30 år: 115 kr. Årskorthavere: 25 kr.

OBS: Arrangementet er desværre aflyst

Kom med på en omvisning bag om avantgarde-bevægelsen FLUXUS og en af dens forgangsmænd.


I 1957 grundlagde forfatter, projektmager og forgangsmand for den danske FLUXUS-bevægelse, Knud Pedersen Udlånsbiblioteket for Original Kunst, bedre kendt som Kunstbiblioteket.

Kunstbiblioteket havde til formål at give flere mennesker adgang til kunst. Man kunne f.eks. låne et kunstværk for 3,85 kr. – eller prisen på en pakke cigaretter – i tre uger. Kunstbiblioteket indgik i mange kunstbegivenheder i årene efter, og den var bl.a. vært for den første FLUXUS-festival på dansk jord.

60-års jubilæum
I anledning af Kunstbibliotekets 60-års jubilæum har den hollandske kunsthistoriker, kritiker og kurator Peter Van Der Meijden kurateret et udvalg af projekterne fra 1960'erne og 1970'erne.

Kom tættere på tankerne og tidsånden, når Peter Van Der Meijden viser rundt i bredden og diversiteten af aktiviteterne. Efter særomvisningen byder SMK på et glas vin i caféen. (Husk fremvisning af billet.)

Priser (inkl. entré og et glas vin)
Voksne: 130kr.
Unge under 30 år: 115 kr.
Årskorthavere: 25 kr.

Køb billet

Fakta om FLUXUS

Den internationale kunstneriske avantgarde-bevægelse FLUXUS kom til Danmark i 1962 – takket være bl.a. kunstneren Knud Pedersen. FLUXUS-bevægelsen fokuserede på kunsten som begivenhed og proces.

Ordet fluxus kommer af latin 'strømning'; noget der er flydende, i bevægelse, under konstant forandring. I 2015 blev Knud Petersens arkiv af FLUXUS-kunst deponeret på SMK. I en række særomvisninger undersøger vi kunstnerne og kunsten.


Bemærk: Begrænset antal billetter. Rabat på særarrangementer tilfalder kun indehaveren af årskortet. Gratis ledsager-fordelen gælder kun regulær entré og er undtaget særarrangementer.

SMK Logo