Kalender

SMK Fridays: Luk øjnene og lyt

Dato: 14. nov. 2014
Tidspunkt: 15:00 - 22:00
Pris: Gratis

SMK Fridays er en god chance for at få kultur ind i din fredag. Slap af med en drink, lær kunsten bedre at kende og oplev art talks, musik, film og gadekøkken.


'Luk øjnene og lyt' er aftenens mantra, for denne sæsonens sidste SMK Fridays handler om lydkunst. Aftenen præsenteres i samarbejde med lydfestivalen Wundergrund, Dansk Kulturarv og Københavns Radiobiograf.

Oplev bl.a. lydkunstner Jonas Olesen, Københavns Radiobiograf og forfatter/lyddigter Morten Søndergaard - og så tyvstarter CPH:DOX.

Radiobiograf

Københavns Radiobiograf overtager SMK's biograf hele aftenen og fremfører resultaterne af deres gravearbejde i spolebånd, lakplader og DAT-bånd i DR's arkiver. Forvent diabolsk elektronisk musik fra 60’erne, kompromisløs Fluxus-radio og legesyge ordkollager.

Lydkunst på Scenen

Komponist og elektronisk musiker, Jonas Olesen, har skabt et montageværk af tekniske uheld, debatter om farlig elektronisk musik, optagelser af psykiske medier, og lydeffekter fra nazistiske hørespil.

Morten Søndergaard spiller på hele Østre Anlæg

Hvordan lyder København? Hvad er lyden af Østre anlæg? Kan man bruge en park som instrument? Digter og lydkunstner Morten Søndergaard har sat sig for at undersøge hvordan Østre Anlæg lyder, ved at placerer mikrofoner rundt omkring i anlægget. Lydene fra parken forvandles og transmiteres live til en koncert på Scenen.

CPH:DOX

CPH:DOX tyvstarter aftenen med dokumentaren Komponist fra 2014 (52 min) af danske Ida Bach Jensen. Bagefter viser vi i samarbejde med Wundergrund filmen Svævninger af Sofie Tønsberg.

Klangkunstdisco

Lydkunstner Sandra Boss DJ'er et sæt af det bedste af det bedste danske lydkunst fra 50'erne til nu. Sandra runder også aftenen af som SMK Fridays Kunstner-DJ.

Fredagsbar og store kunstoplevelser

Aftenen byder som altid på art talks, drinks, street food og muligheden for at se udstillingerne efter normal lukketid.

Udpluk fra programmet


• Kl 15.00 CPH:DOX viser dokumentarfilmen Komponist.

• Fra kl. 16.30 overtager Københavns Radiobiograf SMK's biograf og spiller radiokunst.

• Kl. 17:30 Digter og lydkunstner Morten Søndergaard suger lyd fra Østre Anlæg.

• Kl. 18.45 Hør og se Jacob Kirkegaards lydkunstværk PIVOT på Scenen.

• Kl. 19.30 Komponist og musikerJonas Olesen uropfører et værk skabt af DR materiale fra 1925-2014.

• Kl. 16.30 og igen 20.30: Lydkunstner Sandra Boss DJ'er et sæt dansk lydkunst og runder aftenen af som kunstner-DJ.

Tilmeld dig eventet på Facebook

SMK Fridays støttes af Bikubenfonden

SMK Logo