Kalender

SMK Fridays

Dato: 18. okt. 2013
Tidspunkt: 16:00 - 22:00
Pris: Gratis

Start din fredag aften med koncerter, drinks, kunstoplevelser, gadekøkken og litteraturoplæsninger. Til denne SMK Fridays sætter vi musik til ordene og ord til kunsten.

Hvad sker der, når jazzen smyger sig ind under digtene, når kunsten står bag forfatterne og maleriet tilsættes fortællinger?

Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter / Under Byen
Poesi møder musik, når et af dansk litteraturs største navne, Søren Ulrik Thomsen, kigger forbi med orkestret Det Glemte Kvarter. Med stemningsfulde og originale kompositioner akkompagnerer orkestret digterens egen oplæsning fra digtsamlingen Rystet Spejl.

Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter spiller på Scenen kl. 19

Bandet Under Byen inviterer indenfor i deres legende, melodiøse og eksperimenterende univers. Hør dem live på Scenen og oplev deres særegne og forførende musikalske udtryk. Bandets nye live-plade Protokol udkommer i oktober.

Under Byen spiller på Scenen kl. 17.

Forfattere sætter ord til kunsten
Vi har bedt skønlitterære forfattere om at udvælge en udstillingssal på museet og sætte ord til kunsten. Kig forbi og oplev forfatterne i nye rammer. Hvad sker der eksempelvis, når lyrikeren Amalie Smith sætter ord og stemme til et rum fuld af oliemalerier fra 1600-tallet?

Kunstner-DJ
Aftenens kunstner-DJ er Sigrún Gudbrandsdóttir, der vil vende plader til en kulisse af egne fotografier fra 10 års fester på kunstscenen. Billederne er en del af kunstnerens kommende fotobog Alle Er Kommet - et generationsportræt af en kunstscene i fest og selviscenesættelse.

Forfatterscene
Forfatter Martin Kongstad besøger SMK Fridays med sin nye bog Fryser jeg. Oplev ham læse højt fra sin satiriske roman, som har den danske kunstscene som omdrejningspunkt.

Art talks
Aftenen igennem vil det være muligt at tage med på forskellige Art Talks, der med korte nedslag i museets faste udstillinger vil stille skarpt på mødet mellem kunst og litteratur.

Fredagsbar og street food
SMKs fredagsbar og lounge slukker tørsten, og der er street food i verdensklasse, når den franske kok Bernard Chesneau ruller sine madvogne ind.

Se Facebook-siden for arrangementet

De næste SMK Fridays afholdes:
Fredag 15. november
Fredag 7. februar

SMK Fridays støttes af Bikubenfonden

SMK Fridays logo
SMK Logo