Kalender

SMK Fridays: Sæt kunsten fri!

Dato: 29. maj. 2015
Tidspunkt: 16:00 - 22:00
Pris: Gratis

Vær med, når vi inviterer til hacker-kunst, gif-workshop, musik og film med Frisk Frugt og en usynlig wi-fi oplevelse med Goodiepal. 

29. maj er SMK copyright-fri. Vi har frigivet rettighederne til 25.000 billeder af kunstværkerne i kunstsamlingen, som nu kan copy/pastes, remixes og genbruges frit. Det bliver fejret til sæsonens sidste Fridays, hvor du både kan se, høre og selv være med til at skabe kunst fra de frigivne værker.

Mix it up!-udstilling hele weekenden

13 designere og kunstnere har lavet en række nye værker med udgangspunkt i de frie billeder af kunstværker fra SMK’s samlinger. Se for eksempel et sæt  joggingtøj med værket Dansk landskab fra 1891 og husk at kigge opad, når himlene fra 22 forskellige guldaldermalerier bliver projiceret op i loftet. 

Hele weekenden fra 29. maj til 31. maj bliver værkerne udstillet side om side med de originale værker i en pop-up-udstilling Mix it up! Mix it up! er blevet til i et samarbejde mellem Europeana Creative, Aalto Universitetet og SMK.

Læs om udstillingen

BARCODE – en iscenesat koncert

I samarbejde med Holland House står aftenen også på koncerten BARCODE – en iscenesat koncert med sjældent opførte værker af blandt andre komponisterne John Cage og Steve Reich. Koncerten er tilsat videoanimationer med roterende stole, syngende hoveder og en rasende stripsang. Iscenesat af Jacob F. Schokking.

Gå i ét med kunsten

Vælg et billede, genskab og udstil! Med app’en VanGoYourself kan du træde ind i kunsthistoriens mesterværker. Det londonbaserede Culture24, der har udviklet app’en, er med på aftenen og inviterer dig til at genskabe udvalgte kunstværker fra SMK’s samling. De rette rekvisitter bliver stillet til rådighed.

Musik og film Frisk Frugt

Komponist og musiker Anders Lauge Meldgaard, alias Frisk Frugt, udgav tidligere i år albummet Den Europæiske Spejlbue, der undersøger europæisk verdensmusik. Til Fridays er der urpremiere på den film, der er lavet til musikken. Frisk Frugt spiller et par numre som optakt til urpremieren i SMK’s biograf.

Wiki edit-a-thon

Vær med til at hacke fortolkningen af kunsthistorien ved en Wikipedia edit-a-thon, der handler om at tilføre kunsthistorien din viden. Bidrag til, at vi får en mere mangfoldig beskrivelse af dansk kunst og kunsthistorie i Wikipedia. Tilmelding er nødvendig. Tilmeld dig via Facebook.

Gif-workshop

Sæt kreativiteten fri og lav små animerede gifs ud af billeder fra SMK's kunstværker på dagens gif-workshop. Læs mere og tilmeld dig her - begrænset antal pladser!

Der vil være facilitatorer på begge workshops. Alle kan være med, bare tag en bærbar med. De to workshops finder sted kl. 14-17.  

Film: All This Can Happen
Filmen All This Can Happen af Siobhan Davies og David Hinton består udelukkende af arkivoptagelser, der er redigeret, så de danner en ny samlet fortælling. Filmen er bygget over Robert Walsers novelle Der Spaziergang fra 1917, og man følger fortælleren på en forunderlig vandring gennem tid, sted og erindring. Filmskaber David Hinton introducerer selv filmen.

Goodiepal’s wifi
I en usynlig boble på cirka 20x20x20 meter overtager kunstner og musiker Goodiepal SMK’s wifi for en aften. Når man er inde i wifi-boblen, kan man logge på Goodipals wifi-net og høre alle Goodiepals såkaldte 'audiosvar'. Til denne aften har Goodiepal skabt et særligt 'audiosvar' om hacking. 

Fredagsbar og gadekøkken
Som altid vil der også være mulighed for at slappe af med en øl og gode sager fra gadekøkkenet.

Udpluk fra programmet

Kl. 17.00: Urpremiere på Frisk Frugts filmversion af Den Europæiske Spejlbue. Frisk Frugt introducerer selv.

Kl. 18.00: Første guidede tur i pop up-udstillingen Mix it up!. Designerne og kunstnerne, der udstiller, går selv med.

Kl. 19.30 Koncerten BARCODE iscenesat af Jacob Schokking med både avantgarde lydværker og nyproduktioner på Scenen.

Kl. 20.30-22.00 Jacob Sikker Remin og COPYFLEX runder aften af med et DJ-set og visuals, der handler om kopiering og copyright.

Tilmeld dig arrangementet på Facebook

SMK Fridays støttes af Bikubenfonden

Kunstværk af Jamie Seaboch EyeQ Innovations
SMK Logo