Kalender

SMK Fridays: Japanomania! feat. Frost Festival

Dato: 10. feb. 2017
Tidspunkt: 16:00 - 22:00
Pris: Gratis

SMK Fridays er SMK’s intelligente fredagsbar, der blander kunst, talks, musik og drinks til en anderledes museumsoplevelse efter lukketid.

I samarbejde med Frost Festival inviterer vi til årets første SMK Fridays med en helt særlig koncertperformance og spot på vinterens store særudstilling ’Japanomania i Norden 1875-1918’.

Koncert med Andreas Führer Isle of White
I samarbejde med Frost Festival præsenterer vi denne aften en koncert ud over det sædvanlige, når ’Andreas Führer Isle of White’ præsenterer musik fra deres kommende plade ’Les Halles’ i x-rummet. Udover Führer selv deltager musikerne Cæcile Trier, Holger og Asger Hartvig, Rasmus Valldorf og Aske Zidore. Om koncerten siger Andreas Führer: ”Musikken bliver denne aften opført i en scenografi, som understreger og forhandler musikkens 1:1 og 1:1000 forhold til x-rummet.”
NB: Der er begrænsede pladser, så det er først til mølle. Man kan ikke reservere plads på forhånd. Koncerten starter kl 19.00.

Japanomania og talks
Japanomania er SMK’s nye store særudstilling, der viser, hvordan mødet med japansk kunst i anden halvdel af 1800-tallet fortryllede den europæiske kunstscene. Begejstringen for alt, hvad der er japansk, var enorm. Aftenen igennem kan du se udstillingen, få korte introduktioner og høre eksperterne Malene Wagner og Gunhild Borggreen fortælle om den japanske fascination. Du kan også møde den danske designerduo Claydies, der præsenterer den kop, de har produceret specielt til SMK’s udstilling. 

Okto
Okto (kunstner Søren Aagaard og antropolog Henrik Hedegaard) inviterer til en oplevelse, hvor kunst, restaurant og bar smelter sammen og bliver et kunstværk i sig selv. okto byder på dansk-japansk comfort food, og kunstner Jakob Emdal præsenterer sit sake-bar-værk fra 2012, hvor du i aften kan prøve et særligt udvalg af sake.

Cosplay med J-Popcon
I samarbejde med J-Popcon inviterer vi det danske cosplay-miljø til SMK Fridays. J-Popcon er en festival for japansk populærkultur, og mellem kl. 17 og 20 præsenterer J-Popcon et cosplayshow med en række cosplay acts i SMK’s store forhal. 

Ghost in the Shell og kunstner-DJ
I museets biograf viser vi den nyklassiske japanske tegnefilm Ghost in the Shell fra 1995. Aftenens DJ, billedkunstner og musiker Heine Thorhauge Mathiasen, runder aftenen af i Skulpturgaden med et musikset i vest fra øst og vest.

Street food, bar og art talks
Du kan som altid gå med på korte Art Talks om bl.a. japanisme og orientalisme og købe øl, drinks og street food ved Kødbyens Mad og Marked. 

SMK Fridays er støttet af 

SMK Logo