Kalender

SMK Fridays

Dato: 15. nov. 2013
Tidspunkt: 16:00 - 22:00
Pris: Gratis

SMK Fridays er en god chance for at tilsætte lidt indhold til din fredag. Slap af med en drink, lær kunsten bedre at kende og oplev art talks, musik, film og gadekøkken. Denne aften handler dem om ting. Alle mulige ting. Og om vores forhold til dem.

Ny udstilling og talks om ting, ting, ting.
Hvad sker der, når man griber ind i tingenes orden og udvælger og samler objekter, der ikke normalt hører sammen? Det udforsker kunstneren Haim Steinbach i sin nye udstilling The Window. Fire korte talks præsenterer forskellige vinkler på begrebet ting:

- Kurator Marianne Torp introducerer Haim Steinbach og udstillingen.
- Lektor Søren Riis lægger en filosofisk vinkel på tingene og fokuserer på, hvordan vi samler ting, fordi de tiltrækker os.
- Antropolog Kirsten Marie Raahauge fortæller om tingens kraft og om, hvordan mennesker i forskellige kulturer udveksler ting og giver dem værdi og betydning. 
- Kunstsamler og anmelder Trine Ross giver et indblik i kunstsamlerens verden.

The Friday Collection
Tag en lille ting (max 15x15x15 cm.) med, som du har lyst til at donere til vores fælles samling The Friday Collection. En ting fx fra din vindueskarm eller håndtaske, der har en historie. Sammen med vores huskunstner opstiller vi The Friday Collection på hylder i panoramavinduerne ud mod Øster Anlæg.  På en lille mærkat kan du fortælle lidt om tingen og dens historie.

Samtalesalon
Sammen med folkene fra hverdagslaboratoriet 'Borgerlyst' inviterer vi til samtalesaloner om alt det, vi hver især går og samler på. Hvad skal i glas og ramme - og hvad er det næste, du vil smide ud? Hvad gemmer du på, og hvad gemmer du væk? Alle kan snakke med, når 'Borgerlyst' mixer samtalepartnerne og sætter samtalerne i gang - og man kan sagtens drikke øl imens.

CPH:DOX - Film om ting
I samarbejde med CPH:DOX viser vi to dokumentarfilm i museets biograf, der begge handler om ting.
Kortfilmen The Invisible World er instrueret af Jesse McLean og handler om, hvad der sker med alle vores kære ting, når vi selv er væk. Duncan Campellos film It for Others handler om vores forhold til ting: fra oldtidens Afrika til nutidens Kina, hvor Che Guevara t-shirts fremstilles på samlebånd.

Art talks:
Aftenen igennem er der Art Talks blandt kunsten, der med korte nedslag i museets faste udstillinger stiller knivskarpt på forholdet mellem kunst, objekter og mellemting.

Videokunst
På Scenen viser vi i alt tre videoværker om ting og samlinger i løbet af aftenen. Først Gitte Villesens værker Willy as DJ (1995) og Kathrine makes them and Bent collects them (1998). Senere  Peter Fischli og David Weiss’ Der Lauf Der Dinge (1987).

DJ's
Dj-brødrene Borneland skyder SMK Fridays i gang kl. 16, og aftenen rundes af sammen med kunstneren Suzette Gemzøe, der vender plader fra sin egen samling.

Fredagsbar og streetfood
SMK Fridays byder også på fredagsbar, ølvogne og Street Food i verdensklasse fra chef Bernard Chesneau og hans rullende køkken.

Se Facebook-eventet for SMK Fridays

 

x-rummet er støttet af Det Obelske Familiefond
SMK Fridays støttes af Bikubenfonden

Dørene er åbne indtil kl. 22. Entréen er gratis.
SMK Logo