Kalender

SMK Fridays: CUT THE GAP

Dato: 17. nov. 2017
Tidspunkt: 16:00 - 22:00
Pris: Gratis

Vi inviterer indenfor til en aften, der blander kunst, talks, musik og drinks til en anderledes museumsoplevelse efter lukketid.

Årets sidste SMK Fridays sætter fokus på feministiske praksisser i kunsten. Arrangementet præsenteres i samarbejde med billedkunstnerne Michala Paludan, Lea Porsager, Anne Mette Schultz og kurator Malene Dam.

Rundbordssamtaler midt i kunsten
I 2014 inviterede billedkunstner Michala Paludan en række kvinder til rundbordssamtaler for at dele deres erfaringer med at arbejde som kunstnere.

En transskriberet udgave af samtalerne blev til værket Kalliope, Kleio, Erato, Euterto, Euterpe, Melpomene, Polyhymnia, Terpsichore, Thaleia and Urania.

I aften læser en gruppe kunstnere op fra værket og debatterer indholdet – og inviterer også dig til at byde ind med dine tanker.

Popmusik og lydeksperimenter
Popmusik møder guldalderkunstens kroppe i en vokalperformance, hvor gruppen DRANG eksperimenterer med lyd og bevægelse for at udforske intimsfæren midt i kunsten. Oplev også en performativ intervention med koret fra Det Fynske Kunstakademi – en wolfpack af lyd og toner, inviteret af UKK.

Rødstrømper og en fiktiv mandlig kurator
Hele aftenen kan du komme med på skarpvinklede art talks, når museets kunstformidlere udforsker feminisme i kunsten gennem tiden.

Hør også SMK’s direktør Mikkel Bogh stille skarpt på værket Kvinder frem! af Ursula Reuter Christiansen fra 1971 – året efter at rødstrømpebevægelsen begyndte sine første aktioner i Danmark.

Du kan også lytte med, når Ann Lislegaard viser værker fra projektet Bob Smith– et projekt, hvor hun sammen med kunstnerne Susan Hinnum, Eva Larsson og Christine Melchiors i begyndelsen af 90’erne opfandt karakteren Bob Smith: En mandlig kurator, der skulle promovere og være garant for kunstnergruppens værker.

Filmprogram
I museets biograf kan du hele aftenen læne dig tilbage og opleve filmværker.

Du kan blandt andet se Fabrizio Terranovas portræt af Donna Haraway, der har været førende inden for feministisk videnskabsteori siden udgivelsen af klassikeren A Cyborg Manifesto i 1991.

Du kan også tage med til Haustrups Fabrikker i Odense, hvor kunstneren Kajsa Dahlberg i samarbejde med Dacapo og en række skuespillere har skabt et værk, der undersøger kulturen inden for manuel arbejdskraft. Filmen vises i samarbejde med Danske Grafikeres Hus og introduceres af billedkunstnerne Selini Halvadaki og Peter Brandt.

Derudover kan du også opleve film af Kasia Fudakowski og Moyra Davey.

Kom helt tæt på sjældent sete værker
På SMK finder man en af de ældste samlinger af kunst på papir i verden: Den Kongelige Kobberstiksamling. Samlingen spænder vidt fra ældre kunst i 1200-tallet til det nyeste i samtidskunsten og består af mere end 240.000 værker.

I aften kan du i Kobberstikssamlingens Studiesal komme helt tæt på udvalgte værker, skabt af kvindelige kunstnere gennem tiden.

Hør kunstformidler Pernille Zidore fortælle om sit arbejde med at skabe en oversigt over kvindelige kunstnere i SMK’s enorme samling af værker på papir.

Og meget, meget mere… blandt andet kan du opleve vj- og dj-set af kunstnerkollektivet IMA READ skabt særligt til i aften, læne dig tilbage og se filmkunst på Scenen og opleve en performance af den argentinske kunstner Liv Schulman.

Som altid kan du også købe øl, drinks og håndholdt mad ved Kødbyens Mad & Marked.

SMK Fridays er støttet af Bikubenfonden

Praktisk information

Syv fredage om året byder vi til SMK Fridays fra kl. 16-22. SMK Fridays er gratis og åbent for alle. Tilmelding er ikke nødvendig.

Tilmeld dig arrangementet på Facebook

SMK Logo