Kalender

SMK Fridays: København i kunsten

Dato: 15. sep. 2017
Tidspunkt: 16:00 - 22:00
Pris: Gratis

SMK Fridays er SMK’s intelligente fredagsbar, der blander kunst, talks, musik og drinks til en anderledes museumsoplevelse efter lukketid. Som en del af festivalen Golden Days, inviterer vi til en aften spækket med københavnerfortællinger.

Spoken Word-koncert med Claus Høxbroe
Poesi møder musik, når der bliver sat lyd til beatpoeten Claus Høxbroes aktuelle digtsamling ’Kongens København’. Læn dig tilbage og oplev, hvordan ord og toner smelter sammen i et improviseret udtryk i en hyldest til Købehavn. I aften jazzet akkompagneret af flygel, cello, violin og trompet.

Live oplæsning af Amalie Smith
Lyt med, når billedkunstner og forfatter Amalie Smith læser teksten ‘Stalkerprotokol’ fra sin debutbog ’De næste 5000 dage’, som udkom i 2010. Her følger vi en håbløst forelsket ung kvinde, der vandrer hvileløst rundt i sommeren og i København.

Fra Mændenes Hjem til SMK
I Skulpturgaden på SMK står en campingvogn – et kunstværk af Kenneth A. Balfelt og FOS med en ganske særlig baggrundshistorie. Før campingvognen kom til SMK stod den i Mændenes Hjem på Vesterbro.

I aften kan du høre en artist talk med de to kunstnere bag. Senere på aftenen fortæller Robert Olsen, tidligere forstander på Mændenes Hjem om, hvordan og hvorfor han bruger kunst i arbejdet med socialt udsatte.

Kongeligt teater i en campingvogn
”Kom bare nærmere, der er plads endnu i campingvognen. (...). Og jeg fik lov til at blive her, være en del af kunstværket, kan man sige. I må godt røre ved mig, jeg har vasket hænder…”

Sådan starter Erling Jepsens fortælling om en stofbruger i en campingvogn. Fortællingen tager udgangspunkt i FOS’s og Balfelts campingvogn. Vær med, når skuespiller Benjamin Kitter spiller Erling Jepsens tekst i campingvognen.

Kom helt tæt på sjældent sete værker
På SMK finder man en af de ældste samlinger af kunst på papir i verden, Den Kongelige Kobberstiksamling. Samlingen spænder vidt fra ældre kunst i 1200-tallet til det nyeste i samtidskunsten. I aften kan du i Kobberstikssamlingens studiesal komme helt tæt på udvalgte kunstværker med københavnske motiver.

DJ's, videokunst og art talks
Kunstneren FOS vender plader i Skulpturgaden, hvor man også kan købe mad og drikke. Hele aftenen kan man også læne sig tilbage i biografen og dykke ned i videokunst. Eller man kan tage med på art talks, hvor museets kunstformidlere stiller skarpt på københavnerbilleder.

Praktisk information

Syv fredage om året byder vi til SMK Fridays fra kl. 16-22. SMK Fridays er gratis og åbent for alle. Tilmelding er ikke nødvendig.


Arrangementet er støttet af Bikubenfonden

SMK Logo