Kalender

SMK Fridays: Kunsten i hjernen – hjernen i kunsten

Dato: 16. mar. 2018
Tidspunkt: 16:00 - 22:00
Pris: Gratis

Film, art talks og et laboratorium, der sætter strøm i hjernen. I anledning af Hjerneugen stiller SMK Fridays skarpt på kunsten i hjernen – og hjernen i kunsten.

16. marts sætter vi fokus på den gode, den dårlige og den syge hjerne gennem art talks, film, performances og hjernevridende kunstworkshops. I samarbejde med Hjernen i Fokus, en sammenslutning af syv patient- og pårørende organisationer, og dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX undersøger vi, hvordan hjernen optræder i billedkunst, videnskab og film.

Udpluk fra programmet

Tag del i en lydterapeutisk performance
Hvordan påvirker lyd kroppen og hjernen? Tag del i en helende lydterapeutisk performance med voice coach og lydterapeut Judy Solomon.

Dyk ned i et nyt videoprojekt af Amalie Smith
Læn dig tilbage i biografsædet og oplev premieren på et helt nyt videoprojekt skabt særligt til SMK af billedkunstner og forfatter Amalie Smith. Med afsæt i museets digitale samling, tager Smith dig med til en fiktiv fremtid, hvor de digitaliserede værker har skabt nye forbindelser – og bebos af digitale bevidstheder. 

Performativt laboratorium: Strøm i hjernen!
Oplev lydkunstneren Birgit Løkke, videodesigneren Jens Mønsted og danseren Bo Madvig i tæt sammenspil med instruktør Hanne Trap Friis i et performativt laboratorium. Gennem lyd, billeder og bevægelse dykker de ned i og undersøger fænomenet hjernerystelse.

Udforsk hjernen i filmens univers
I museets biograf viser vi et særprogram fra dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX. Gennem en række filmværker undersøger vi kunstig intelligens, inviterer vi til afslappende bevidsthedsøvelse og kommer helt tæt på en døende kvinde, hvis sind er forvitret af Alzheimers.

Hjernevridende kunstworkshop
Hele aftenen kan du selv prøve kræfter med kunsten i vores åbne kunstworkshop og blive klogere på, hvordan det at tegne, male og klippe-klistre påvirker hjernen. I løbet af aftenen kan du også deltage i en tegneworkshop med kunstner Ebbe Laurs Sørensen.

Og meget mere… du kan blandt andet lytte med, når hjerneforsker Martin Skov og SMK’s direktør Mikkel Bogh undersøger, hvad der sker, når vi oplever kunst. Eller tag med på skarpvinklede art talks om hjernen i kunsten og kunsthistorien.

Som altid vil der også være musik og mulighed for at købe øl, drinks og håndholdt mad i Skulpturgaden.

Praktisk information

Syv fredage om året byder vi til SMK Fridays fra kl. 16-22. SMK Fridays er gratis og åbent for alle. Tilmelding er ikke nødvendig.

Kommende SMK FRIDAYS:
SMK FRIDAYS #34 || 4. maj kl. 16-22 ||
SMK FRIDAYS #35 || 15. juni kl. 16-22 ||


SMK Fridays er støttet af Bikubenfonden

SMK Logo