Kalender

SMK Fridays feat. CPH:DOX – Oven på virkeligheden

Dato: 6. nov. 2015
Tidspunkt: 16:00 - 22:00
Pris: Gratis

KUNST + DOKUMENTAR + TALKS + DRINKS + VIRTUAL REALITY + MAD + FREDAGSBAR

Vær med til årets sidste SMK Fridays hvor vi sammen med dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX sætter spot på kunst og film, der bruger virkeligheden som materiale.

Oplev en af europas mest nytænkende eksperter inden for virtual reality og en filmskaber, der er ved at udviske sig selv som person i virkeligheden for at leve i virtual reality. Få rykket ved din virkelighedsopfattelse gennem filmoplevelser i SMK's biograf og få en helt anderledes koncertoplevelse ved hjælp af en smartphone og Google Cardboard-briller. Gå på opdagelse i kunsten, se konservatorerne arbejde og lyt med, når SMK's direktør og multikunstneren Claus Beck-Nielsen taler om, hvad der sker, når kunst og virkelighed bliver uadskillelige.

Talks om virtualitet

Hør en af Europas mest nytænkende eksperter inden for virtual reality (VR), Michel Reilhac, fortælle om sine tanker om hvordan teknologi påvirker hvad vi oplever som virkeligt. Du kan også opleve en filmskaber, der gennem et nyt VR-projekt er i gang med at udviske sig selv som person i virkeligheden for at leve i VR.

VR-koncert med Nikolaj Vonsild

Nikolaj Vonsild fra When Saints Go Machine har forberedt et helt særligt Virtual Reality DJ-set til netop denne aften. Koncerten udforsker forholdet mellem dokumentation og livetransmittering i en ny, visuel koncertoplevelse ved hjælp af VR-teknologi. Hvis du medbringer en nyere smartphone, kan du låne Google Cardboard-briller af os og få en helt anderledes koncertoplevelse.

SMK:DOX

Få rykket ved din virkelighedsopfattelse og bliv overrasket over, at verden ikke altid hænger sammen, som du først troede, når vi i museets biograf viser et særprogram fra CPH:DOX.

Kommer Claus Beck-Nielsen?

I ugerne op til SMK Fridays går multikunstneren Claus Beck-Nielsen fra Thessaloniki i Grækenland tilbage til Danmark med strømmen af flygtninge. Om han når frem til SMK Fridays er derfor uvist. Hvis han gør, kan du lytte med, når han taler med SMK's direktør Mikkel Bogh om, hvad der sker, når kunst og virkelighed bliver uadskillelige. Hvis han ikke gør, holder Mikkel Bogh en aflysnings-talk og prøver at få telefonforbindelse til Nielsen.

Janus Høm – artist talk og kunstnerportræt

I museets biograf kan du også se værket Janus Høm af kunstnergruppen TOVES. Filmen stiller skarpt på kunstneren Janus Høm, der i 2014 blev udfordret af kunstner og kurator Honza Hoeck til at opfinde en ny kunstpraksis. Efter filmen taler Høm og Hoeck med kunstnerne Christian Jeppsson og Simon Damkjær fra TOVES, der har skabt filmen.

Et kig i kulissen

Konservatorerne holder aftenåbent i værkstedet. Kig dem over skuldrene i det åbne atelier, når de med skalpeller og farvepigment restaurerer det store maleri Den tyske kejser Karl VI’s taffel fra Dronning Margrethe II’s private gemakker på Fredensborg Slot.

Art Talks, street food kunstner-DJ

Som altid kan du tage med på en stribe Art Talks, slappe af med en fredagsøl og få en omgang street food. Fra klokken 20 til 22 sørger kunstner Christian Jeppsson, en af folkene bag filmen Janus Høm, for sprøde toner til kunsten.

Udpluk fra programmet

Kl. 17.30 og 18.30
Virtual Reality-talks: Hør bl.a. Michel Reilhac tale om, hvordan teknologi former vores virkelighed

Kl. 18.00
Dj-set med Virtual Reality af Vonsild (When Saints Go Machine)

Kl. 19.00
Videoværk og artist talk: ”Janus Høm”

Kl. 20.15
SMK’s direktør Mikkel Bogh taler – måske – med multikunstneren Nielsen


Arrangementet på Facebook


SMK Fridays støttes af Bikubenfonden

SMK Logo