Kalender

SMK Fridays: Hjemlig hygge på SMK

Dato: 6. mar. 2015
Tidspunkt: 16:00 - 22:00
Pris: Gratis

SMK sætter tempoet ned og holder kæmpe hyggeaften, når vi 6. marts inviterer indenfor til SMK Fridays. Find sutskoene frem og nyd lidt hjemlig hygge med højtlæsning, aftenkaffe, hæklesalon og overnatning.

Vær med, når vi med børneudstillingen Og hvor har du så hjemme skruer tempoet helt ned og sætter spot på hjemlig hygge. Først på aftenen er der børneomvisninger i udstillingen, mens resten af aftenen mest er for voksne.

Artist talk og hæklesalon
Hanne G har garnet som sit kunstneriske medie. Denne aften holder hun en artist talk om at hækle kunstværker. Du kan også prøve at hækle med på en hækleopskrift på et af Grønlunds kunstværker. Alt du skal medbringe, er en hæklepind nr. 7.

Samtalemiddag
Hvordan er det at sidde til bords med fem mennesker, som man ikke kender? Og hvordan diskuterer man ud fra en såkaldt samtalemenu? Samfundslaboratoriet Borgerlyst inviterer til samtalemiddag om at føle sig hjemme. Tilmelding er nødvendig, og der er kun et begrænset antal pladser, som fordeles efter først-til-mølle princippet.

Tilmeld dig som gæst eller vært for en samtalemiddag hos Borgerlyst

Bank & Rau i skrædderstilling
De to kunstnere, Bank & Rau, har flettet et kæmpe tæppe ud af brugte håndklæder, lagner, tøj og strømper. Denne aften holder kunstnerduoen en artist talk i skrædderstilling midt på tæppet om værket On the Fringe of Civilization. Find ud af, hvad der sker, når man skaber kunst af andre folks aflagte klæder.

Højtlæsning for voksne
Læn dig tilbage midt mellem kunsten og nyd forfatter Esben Weile Kjær læse højt fra sin splinternye digtsamling Alting sker så meget, som udkommer samme dag. Oplev også forfatterne Amalie Smith, Victor Boy Lindholm og Maria Gerhardt læse højt midt mellem al kunsten på SMK. I museets boghandel kan du møde forfatter Pernille Abd-El Dayem, der netop har debuteret med den anmelderroste Inden for revet.

Hjemme-musik og fjernsyns-kunst
Kunstner Rikke Benborg søger for hjemlig hyggemusik tilsat et videospor. Også SMK's medarbejdere bidrager denne aften til SMK Fridays lydside. De har været i gemmerne derhjemme og har fundet deres yndlings hjemmeplader frem og sørger denne aften for hyggelig underlægningsmusik. I løbet af aftenen er der også fælles fjernsyns-kigning. Vær med, når vi ser på videokunst lavet til fjernsyn af kunstnerne Lea Porsager og Marie Kølbæk Iversen.

Sov på SMK
Når SMK Fridays slutter og dørene til museet lukker, får 50 gæster lov til at blive på museet for at overnatte. Der vil blive vist film, fortalt spøgelseshistorier og meget mere.

Udpluk fra programmet:

• Kl. 16.30 & 17.30: Børneomvisning i
Og hvor har du så hjemme

• Kl. 19.00: Artist talk i hæklesalon

• Kl. 19.30: Højtlæsning i de faste udstillinger

• Kl. 18-20: Borgerlysts samtalemiddag.
Værterne dækker borde fra kl. 16.

Tilmeld dig på Facebook

SMK Fridays støttes af Bikubenfonden

SMK Logo