Kalender

SMK Fridays: Kunsten er queer

Dato: 9. maj. 2014
Tidspunkt: 16:00 - 22:00
Pris: Gratis

Kunsten er Queer – entréen er gratis.  SMK Fridays er en god chance for at få kultur ind i din fredag. Slap af med en drink, lær kunsten bedre at kende og oplev art talks, musik, film og gadekøkken.

Det queer er alt det, der ikke falder ind under normerne for køn, seksualitet og identitet. Kønsidentiteter, der ikke passer ind i kasserne for, hvordan samfundet, subjektet og begæret normalt er indrettet.

Art talk: Homoerotik og kropspolitik

SMK-forsker Henrik Holm har arbejdet med queer-læsninger af hovedværker i dansk kunsthistorie. Han inviterer på homoerotik og kropspolitik på en walk-and-talk gennem vores samling af 750 års kunst.

DJ Djuna Barnes

Djuna Barnes starter SMK Fridays med et set, der fortolker aftenens tema:

”Jeg tænker at holde queer-temaet rimelig stramt . For eksempel numre, hvor man ikke kan høre, om det er mænd eller kvinder, der synger, genreoverskridelser og kunstenere, der har leget med kønnet,” forklarer Maria Gerhardt aka Djuna Barnes.

Queer Tango

Senere overtager Queer Tango Skulpturgaden. I queer tango er tangoens traditionelle roller, hvor  mænd fører og kvinder følger, til forhandling. Det er ikke kønnet, der afgør, hvem der fører eller følger, og man kan skifte rolle undervejs eller mellem danse.  Alle er velkomne til at danse med.

Goodiepal – ny kunst og koncertperformance

SMK har lige købt et nyt kunstværk af den danske musiker/kunstner Goodiepal. Værket kan ses i Skulpturgaden.

Denne aften kommer Goodiepal og spiller koncert eller rettere opfører Audiosvar #29: A touch Down Deep into Nordic Landscape Painting & Depcturing med Ole Wick på museets kæmpe flygel.

MIX Copenhagen indtager SMK's biograf

I Biografen viser vi dokumentaren Fast Trip, Long Drop (1994) af Gregg Bordowitz, hvor en jødisk bøsse fortæller om at leve og dø med AIDS  og diskuterer, hvordan hans homoseksualitet har påvirket hans identitet som jøde og forholdet til sine forældre.

Derefter har MIX Copenhagen, Københavns LGBT-filmfestival, kurateret et program af korte eksperimentalfilm, der alle reflekterer køn og seksualitet i forhold til identitetsdannelse og selvforståelse.

Kunstner og forfattere læser højt i udstillingssalene

Kunstner Ester Fleckner arbejder med queer-tematikker i sine kunstværker, og denne aften læser hun tekster højt i udstillingssalene.

Desuden læser forfatterne Christian Yde Frostholm og Kristina Nya Glaffey højt fra deres udgivelser i en af SMK's sale. Begge står bag markante udgivelser, der griber an med queer-tematikker.

Mød direktøren: Skriver museet kunsthistorie?

På aftenen bliver der også mulighed for at møde SMK's nye direktør Mikkel Bogh, der giver sit bud på, hvordan man som direktør for museet også er med til at forme den danske kunsthistorie og bestemme, hvem der skrives ind i - og ud af - kunsthistorien.

Performance af kunstner Hannah Heilmann

Aftenens kunstner-DJ er den danske billedkunstner Hannah Heilmann fra den nu opløste kunstnergruppe Ingen Frygt.
Hannah gør sit DJ-set til en performance, og indtil videre er 'lokalradio' kodeordet for, hvad der kommer til at ske bag mixerpulten.

Udstilling, streetfood, bar, og kunstner-DJ

SMK Fridays byder som altid på fredagsbar, ølvogne og streetfood. Hele programmet offentliggøres først på aftenen.

Udvalgte highlights fra aftenens program:

  • Kl. 16.00   DJ Djuna Barnes åbner ballet med set, der matcher aftenens queer-tema.
  • Kl. 18.00    Goodiepal spiller koncert med titlen: Audiosvar #29: A touch Down Deep into Nordic Landscape Painting & Depcturing med Ole Wick
  • Kl. 19.00     Queer Tango i Skulpturgaden
  • Kl. 20.00     Performance af kunstner Hannah Heilmann

SMK Fridays støttes af Bikubenfonden

Kunstneren Goodiepal i værket El Camino del Hardcore ≈ Rejsen til Nordens Indre, 2014
SMK Logo