Kalender

SMK Fridays: The Baroque Edition

Dato: 13. feb. 2015
Tidspunkt: 16:00 - 22:00
Pris: Gratis

SMK går barok, når vi 13. februar inviterer indenfor til årets første SMK Fridays. Vær med, når salene fyldes med koncertinstallationer af We like We, barokklange med Concerto Copenhagen og en blokfløjte-performance.

Moderne kunst tilsat klassisk lyd
Mellem den allernyeste kunst præsenterer SMK Fridays og Frost Festivalto barokke koncertinstallationer af klangkollektivet We like We, som netop nu er pladeaktuelle med deres nye anmelderroste album a new Age of Sensibility.

100 blokfløjter og en støvsuger
Bliv klogere på et af barokkens instrumenter par excellence – blokfløjten – når kunstner Ragnhild May opfører en performance mellem barokke mesterværker fra Kongens Kunstkammer. Iført en dragt med 100 blokfløjter og med hjælp fra en støvsuger vil May få fløjterne til at drukne salen i bølgende resonansmønstre.

Hvad er barok?
Få styr på barokken med hjælp fra SMK's direktør Mikkel Bogh, som er ekspert i barokkens kunst. Ud fra ét af værkerne i SMK's samling vil han give sit bud på, hvordan man kan forstå barokkens særlige overdådige og dødsfikserede billedverden. Du kan også tage med på crash-kurser i barokkens symboler, hvor vi løfter sløret for maleriernes skjulte betydninger. Hør også professor Carsten Thau give sit bud på, hvor du kan se barokken i både kunsten og arkitekturen i dag.


I Skulpturgaden kan du slippe din indre kunstner løs og lave dit eget, moderne #STILLEBEN.

Kunstperformance
Mellem barokke mesterværker fra Kongens Kunstkammer opfører kunstner Ragnhild May en performance om et af barokkens instrumenter par excellence: blokfløjten. Iført en dragt med 100 blokfløjter og med hjælp fra en støvsuger vil May få fløjterne til at drukne salen i bølgende resonansmønstre og få nye imaginære toner til at opstå. 

Musikalsk omvisning
Tag på sansevandring rundt i udstillingen Europæisk Kunst 1300-1800sammen med kunstner og kunstformidler Annette Skov og syv klassiske musikere fra Concerto Copenhagen. Gå med og oplev maleriernes motiver få nye dybder, når billedkunst, lyrik og barokmusik smelter sammen.

Streetfood, bar, art talks og Jomi Massage
Musiker og performancekunstner Jomi Massage runder barok-aftenen af med et dj-sæt i Skulpturgaden. Som sædvanlig er der art talks i SMK’s samlinger, drinks, street food og mulighed for at se SMK's faste udstillinger efter lukketid.


Udpluk fra programmet:
• Kl. 17.00: Få et crash-kursus i barokkens billeder af museumsinspektør Sasha Rose Richter.

• Kl. 18.00: We like We spiller første koncertinstallation mellem den allernyeste kunst.

• Kl 18.30: Gå med syv klassiske musikere og en kunstner på en koncertomvisning i barokkunsten.

• Kl 19.30: Kunstner Ragnhild May opfører sin performance Fløjtespilleren med 100 blokfløjter.

Tilmeld dig på Facebook

SMK Fridays støttes af Bikubenfonden

SMK Logo