Kalender

The Mill and the Cross – I Biografen på SMK

Dato: 14. okt. 2012
Tidspunkt: 14:00 - 16:00
Pris: Gratis - billetter kan hentes i museets Information fra kl. 13.00 samme dag.
Sted: Biograf

Se filmen The Mill and the Cross – og mød instruktøren bag
14. oktober kl. 14 vises filmen i Biografen, og som noget helt særligt præsenterer den berømte polske filminstruktør Lech Majewski selv filmen. Billetter til filmen kan hentes i Informationen fra kl. 13 samme dag.

Om filmen
Filmen The Mill and the Cross tager udgangspunkt i Pieter Bruegel den Ældres berømte maleri Korsegangen fra 1564. Ved hjælp af avanceret computerteknik bliver maleriets mange handlingsforløb vakt til live i filmen, som giver et levende og skræmmende billede af tilværelsen i Flandern under det spanske herredømme i 1500-tallet. Hovedrollerne spilles af Charlotte Rampling, Michael York og Rutger Hauer i rollen som Bruegel.

New York Times skriver om filmen:
Overdådig og hypnotisk … en inspirerende, lokkende meditation over billedsprog og historiefortælling.

Filmen havde premiere på Louvre i Paris i 2011, og er siden solgt til mere end 50 lande. Det er første gang, filmen vises ellers på SMK. Det sker i anledning af udstillingen Gennemlyst – på sporet af Bosch og Bruegel, som kan opleves frem til 21. oktober.

Bruegels maleri Korsegangen kan til daglig opleves på Kunsthistorisches Museum i Wien.

Om filminstruktøren Lech Majewski
Lech Majewski (født 1953) blev uddannet på den berømte filmskole i Lodz i Polen. Han debuterede som instruktør i 1978, og har siden vundet stor international anerkendelse for sine film. I 2006 viste Museum of Modern Art i New York en retrospektiv udstilling af hans værker.

Arrangementet gennemføres i samarbejde med Den Polske Ambassade i Danmark, som også har ydet økonomisk støtte.

N.B. Filmen vises også søndag 21. oktober kl. 14

The Mill and the Cross
Museets version af Kristus uddriver kræmmerne af templet, efter 1569. Fra venstre ses et udsnit af maleriet afbilledet i UV-lys. I midten vises et udsnit af maleriet i almindeligt lys og til højre en røntgenoptagelse af værket.
SMK Logo