Kalender

Udstillingskatalog live på Scenen

Dato: 8. maj. 2013
Tidspunkt: 16:00 - 18:00
Pris: Gratis - men kun for klubmedlemmer
Sted: Scenen

I forbindelse med forårets store særudstilling ”Blomster og Verdenssyn” inviterer vi som noget nyt på hele tre afteners foredrag og rundvisninger – eksklusivt for vores klubmedlemmer.

Vi kalder det ”Udstillingskatalog på Scenen”. Her kan du møde de forfattere, der har skrevet udstillingens store og smukt illustrerede katalog. På Scenen vil de præsentere deres artikler live som korte, koncentrerede foredrag. Desuden har vi inviteret foredragsholdere fra bl.a. Davids Samling og Statens Naturhistoriske Museum til at belyse blomstertemaet yderligere.

8. maj 2013 kl. 16-18

Museumsinspektør og seniorforsker Eva de la Fuente Pedersen fortæller om stillebenerne med blomster og frugt i udstillingen og om hvilket verdenssyn, der ligger til grund for de skiftende tiders fortolkning af blomstermotivet.

Konservator Hannah Tempest fortæller som sit arbejde med at restaurere og udføre tekniske undersøgelser på over 20 blomstermalerier fra 1600- og 1700-tallet. Hannah holder sit oplæg på engelsk.

Museumsinspektør, kunsthistoriker Henrik Holm fortæller om de betydninger, vi tillægger blomster og blomsterbilleder.

Kom helt tæt kunstens verden
Foredragene belyser blomstermalerierne fra en række forskellige vinkler.  Hen over de tre aftener kommer du helt tæt på kunstværkerne, og du får præsenteret et væld af ekspertviden fra kunstens, kulturhistoriens og naturvidenskabens verdener.

Hør bl.a. om hvordan mesterværker blev taget som krigsbytte og ad den vej kom ind i SMK’s samling. Og om, hvordan vi bruger blomster til at fortælle ting til hinanden. Hør også om et hold botanikeres detektivarbejde med klassificeringen af de afbildede blomster i SMK’s udstilling og om den gennemgribende restaurering af de gamle billeder, så de i dag fremstår med samme friskhed, som da kunstnerne satte det sidste penselstrøg.

Tilmelding:

Det er ikke nødvendigt at bestille plads til foredragene.Efter foredragene er der omvisninger i udstillingen - alle omvisninger er desværre fuldt booket.

 

 

SMK Logo