Kalender

At krydse grænser

Dato: 12. aug. 2017 - 26. aug. 2017
Pris: Entré

Oplev et udvalg af SMK's absolutte mesterværker af europæisk kunst fra årene 1300-1800. Vi stiller skarpt på, hvordan kunstnere til alle tider har krydset store afstande i jagten på nye inspiration.

Kunstnere har til alle tider været eventyrlystne og er rejst ud i verden for at få nye ideer og inspirere andre. Udstillingen udforsker, hvordan kunstnere i årene 1300-1800 krydsede store afstande – først af nød, senere af lyst. 

På tværs af landegrænser
Middelalderens korstog gjorde, at græske kunstnere blev tvunget til at forlade deres hjem og søge mod vest for at få arbejde. Det blev begyndelsen på kulturel udveksling, venskaber og kunstnerfællesskaber på tværs af landegrænser.

Senere krydsede også eventyrlysne spanske, flamske og hollandske kunstnere landegrænser. Og hvorend de kom frem, fik de ny viden, inspiration og idéer, samtidig med, at de påvirkede kunstnere i de lande, de besøgte.

500 års kunst
I udstillingen kan du opleve 500 års vesteuropæisk kunst. Bliv klogere på hvad der fangede nordeuropæiske kunstneres nysgerrighed under sydens sol og mød en af de få kunstnere, der drog mod nord: den flamske trompe l’oeil maler Corbelius Norbertus Gijsbrechts. En kunstner, der med sine realistiske malerier skabte overbevisende øjenbedrag.

Kunsthistoriens absolutte sværvægtere er samlet i udstillingen: Andrea Mantegna, Lucas Cranach den Ældre, Peter Paul Rubens, Corbelius Norbertus Gijsbrechts, Jacob Jordaens, Rembrandt van Rijn og mange flere.

Læs mere om udstillingen

SMK Logo