Kalender

Gennemlyst - På sporet af Bosch og Bruegel

Dato: 4. maj. 2012 - 21. okt. 2012
Tidspunkt: 10:00 - 17:00
Pris: Gratis

En udstilling om et detektivarbejde og en sjælden mulighed for at få indblik i, hvordan udforskningen af fortidens kunst ser ud, når nutidens moderne videnskabelige metoder bringes i spil.

Fire nederlandske malerier. Ens og helt forskellige

Det ligner detektivarbejde, men er i virkeligheden en udstilling om fire nederlandske malerier fra 1500-tallet. Malerierne ligner hinanden til forveksling – og så alligevel ikke, og spørgsmålet er, hvordan de hænger sammen. Hvis de gør?

Tekniske analyser har afsløret hemmeligheder

De fire malerier er blevet analyseret og studeret gennem brug af røntgen, infrarødt lys, UV-belysning og pigmentanalyser som led i en undersøgelse af materialebrug og kopieringsteknik hos kunstnere som arbejdede i stil med de populære mestre Hieronymus Bosch (c. 1450-1516) og Pieter Bruegel den Ældre(c. 1527-1569).

Følg undersøgelsen

Kom bag maleriernes mange skjulte lag

Overraskende svar og resultater er kommet frem i undersøgelserne af malerierne, og i udstillingen Gennemlyst – på sporet af Bosch og Bruegel inviterer museet om bag kulisserne og ind bag undersøgelsens spørgsmål og svar.

Udstillingen er en sjælden mulighed for at komme helt ned i maleriernes mange skjulte lag og at få et indblik i, hvordan udforskningen af fortidens kunst ser ud, når nutidens moderne videnskabelige metoder bringes i spil.

Udstillingen er blevet til i samarbejde med frivillige kunstpiloter fra Unges Laboratorier for Kunst, der sammen med museets fagfolk iscenesætter og tilrettelægger formidlingen af konservatorernes undersøgelser.

Kom med bag om arbejdet med udstillingen

Praktisk information

Åbningstider

Tirsdag-søndag kl. 10-17
Onsdag kl. 10-20
Mandag lukket

Gratis entré

Flere praktiske informationer

Læs om udstillingen Gennemlyst
– på sporet af Bosch og Bruegel

 


Museets maleri Kristus uddriver kræmmerne af templet fra 1569.
Museets maleri set i infrarødt lys
Museets maleri set gennem UV-lys
SMK Logo