Kalender

Hieroglyffer – symbolismens tegninger 1890-1910

Dato: 19. apr. 2018 - 12. aug. 2018
Pris: Entré / Gratis med SMK Årskort

I udstillingen dykker vi ned under overfladen og undersøger den indre virkelighed. Oplev værker fra en tid, hvor symbolikken i kunsten blomstrede, og kunstnerne stillede skarpt på ånd, sjæl og form.

Med blikket rettet mod sjælen og det indre liv fandt kunstnere som J.F. Willumsen, Johannes Holbek og Jens Lund i slutningen af 1800-tallet et nyt sprog for billedkunsten. Forårets særudstilling stiller skarpt på symbolismen og udforsker tegningens betydning i dansk kunst i denne periode.

Oplev værker fra en tid i dansk kunst, hvor symbolikken blomstrede, og kunstnerne stillede skarpt på ånd, sjæl og form i deres værker. Udforsk drømme og syner, der har taget former som snørklede træer og blomster, sammenslyngede figurer og gravide kvinder.

Et opgør med naturalismen
I slutningen af 1800-tallet får en gruppe danske kunstnere nok af naturalismens stræben efter at gengive virkeligheden objektivt og neutralt. 

Som modsvar vender de blikket mod det indre liv, følelser og tanker, og symbolismen i dansk kunst finder sit udtryk i både dekorative, mystiske og gådefulde sjælebilleder. 

"Fremragende SMK-udstilling"

Udstillingen har fået fem stjerner i Politiken, Kristeligt Dagblad og i Jyllands-Posten.

Læs mere om udstillingen
SMK Logo