Kalender

Ursula Reuter Christiansen: SKARPRETTEREN

Dato: 8. feb. 2018 - 10. jun. 2018
Pris: Entré / Gratis med SMK Årskort

En flok øldrikkende mænd, en grav, en valmuemark og et kvindedrabNy udstilling udfolder kortfilmen Skarpretteren et af de vigtigste værker i dansk feministisk kunst.

"Det næste store øjeblik i historien tilhører os." Sådan slutter Ursula Reuter Christiansens filmværk Skarpretteren fra 1971.

Med kortfilmen tager Reuter Christiansen et opgør med de historiske kvinderoller som f.eks. mor – ved bogstaveligt talt at slå en kvinde ihjel. 

Filmen viser i en serie tableauer hendes møde med Skarpretteren i en valmuemark, en udmattet soldat, som hun ammer og en flok øldrikkende mænd i færd med at grave hendes grav. Filmen er et af de vigtigste værker i den tidlige danske feministiske kunst.

Et kunstværk i konstant udvikling
I samarbejde med Ursula Reuter Christiansen har SMK skabt en totalinstallation med afsæt i filmen. I udstillingen kan man opleve det univers, der omgiver Skarpretteren gennem lyd, billeder og objekter.

Og man kan dykke ned i kunstnerens arbejde med filmen fra dengang til i dag og i den feministiske modtagelse af filmen både i Danmark og i Tyskland.

Om Ursula Reuter Christiansen

Den tyskfødte kunstner Ursula Reuter Christiansen (født 1943 i Trier, Tyskland) blev uddannet i 1969 fra Akademie der Künste i Düsseldorf, hvor hun var elev af professor Joseph Beuys.

Hun har været professor ved kunstakademiet i Hamburg (HfBK) fra 1992-97 og professor i malerkunst ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København fra 1997- 2006.

Reuter Christiansen har også udstillet på blandt andet Charlottenborg (2016), MOCA, Los Angeles (2007-08), Kunsthallen Brandts Klædefabrik (2000) m.fl.

SMK Logo