Nyheder

Model til en del af Danh Vos værk "We the People". Den gigantiske finger udstilles i Den Kongelige Afstøbningssamling.

Nyt om kunsten | 31.maj.2012

Oplev dele af Frihedsgudinden to steder i København

Nu kan du snart komme helt tæt på dele af det verdensomspændende symbol på demokrati og frihed. Endda hele to steder i København.

I morgen åbner den dansk-vietnamesiske kunstner Danh Vos udstilling We the People (Detail) officielt. I Skulpturgaden på SMK ligger kobberdele af Vos kopi af Frihedsgudinden allerede klar til, at du kan udforske de adskilte og dog forbundne abstrakte skulpturer.

Læs om Danh Vos udstilling i Skulpturgaden

Side om side med antikkens gudinder

Mens det vil være muligt at opleve det endelige resultat i form af kobberdelene på SMK, kan du også opleve nogle af gipsmodellerne til værket i Den Kongelige Afstøbningssamling i Vestindisk Pakhus.

I Afstøbningssamlingen kan du blandt andet se gips- og lermodeller af et par af gudindens fingre og den nederste del af hendes fakkel. Modellerne er blevet brugt på det metalværksted i Shanghai, hvor Danh Vos værk er blevet banket ud i kobberplader.

Først blev der skabt enorme gips- og lermodeller af de enkelte dele af Frihedsgudinden. Herefter blev kobberpladerne lagt ud over modellerne og banket på, indtil de fik samme form som de underliggende gips- og lermodeller. Modellerne har altså været afgørende for formen af de endelige kobberplader.

Nu udstilles nogle af gips- og lermodellerne side om side med andre guder og gudinder i Den Kongelige Afstøbningssamling. Du kan udforske delene hver tirsdag 10-16 og søndag 14-16.

Se Martin Hansens video, som giver et indtryk af, hvordan der er blevet arbejdet i metalværkstedet i Shanghai.

Senest opdateret: 18.nov.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo