Nyheder
Succession H. Matisse/BilledKunst Copydan 2012. Henri Matisse, Siddende nøgenmodel, 1909 | Nøgen kvinde med hvidt klæde, 1909.

© Succession H. Matisse/BilledKunst Copydan 2012. Henri Matisse, Siddende nøgenmodel, 1909 | Nøgen kvinde med hvidt klæde, 1909.

Nyt om kunsten | 17.jul.2012

Oplev Matisse på en ny måde

Udstillingen Matisse - fordobling og variation samler en række absolutte og sjældent udlånte mesterværker af Matisse fra museer og privatsamlinger over hele verden.

Gennem 53 malerier, 15 tegninger og 22 fotografier præsenterer udstillingen alle væsentlige faser i kunstnerens udvikling. Der er værker fra Matisses produktion fra omkring 1900, da hans metode begyndte at tage form, til sidst i 1940’erne, da han nåede et sidste højdepunkt med maleriet.

Læs om Matisse og hans arbejdsmetoder

"...længere og dybere ind i det sande maleri"

Udstillingen handler om Matisses maleproces. Om hvordan han arbejdede systematisk med gentagelsen som metode. Matisse gentog ofte motiverne, men varierede farver og udtryksformer. Det førte til en produktion af mange billedpar og  -serier. Målet var for Matisse, at arbejde sig længere og dybere ind i det sande maleri, som han selv udtrykte det.

Udstillingen sammenstiller en lang række af Matisses billedpar og -serier, som ikke har været bragt sammen, siden de forlod kunstnerens atelier.

Læs om udstillingen

Årets begivenhed i Paris

495.000 besøgende oplevede Matisse-udstillingen, da den i foråret blev vist på Centre Pompidou i Paris, hvor den var en stor succes. Beaux Arts Magazine skrev om udstillingen: Garanteret nydelse. Kan det være anderledes, når man forener så mange malerier og tegninger af Matisse?

Nu har du muligheden for at opleve, hvad The Independent beskriver som En ny udstilling… der går længere end nogen anden i fortællingen om, hvad der inspirerede ham som kunstner.

Senest opdateret: 18.nov.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo