Nyheder

Johannes Simon Holtzbecker. Iris susiana; Iris florentina (detalje). Fra Gottorfer Codex, 1649-1659

Nyt om kunsten | 21.dec.2012

2013 byder på blomsterbilleder, børneudstilling og ny museumshave

Oplev SMK i fuldt flor, når forårets store udstilling Blomster og Verdenssyn viser en overdådig parade af blomsterbilleder. Besøg vores nye børneudstilling Frihed!, udforsk det grønne museumskvarter Parkmuseerne og følg med i moderniseringen af Museumshaven.

Nytårskur

Direktør for SMK Karsten Ohrt inviterer til nytårskur. Her præsenterer han sammen med SMKs inspektører et udpluk af næste års udstillingsprogram og nye tiltag i 2013.  Efter præsentationen sætter den unge jazzpianist Mathias Holm sig bag flyglet og spiller instrumentale jazzfortolkninger af John Lennons numre.

Nytårskuren er gratis og finder sted på Scenen søndag den 20. januar kl. 15 -17.


Blomster og Verdenssyn

Træd ind i en spændende have med en vrimmel af farverige blomster, når forårets store udstilling viser en frodig parade af 200 års blomstermalerier. Med næsten 300 værker byder udstillingen på en sanselig vandring i blomsterverdenens mangfoldighed.

Det helt store highlight er blomsterbogværket Gottorfer Codex malet i 1649-1659 af Hans Simon Holtzbecker. Bogen, der engang har været et værdifuldt krigsbytte, viser 1600-tallets fortolkninger af tulipaner, solsikker, valmuer og eksotiske blomster. Mange af værkerne har aldrig været vist før på grund af deres skrøbelige tilstand, men gennem de sidste fire år har konservatorerne restaureret de 1180 blomstermalerier og gjort dem klar til udstillingen.

Samtidig viser udstillingen, at en blomst ikke bare er en blomst: Udstillingen går tæt på, hvordan kunstnernes gengivelser af blomster, frugt og planter er påvirket af historien og det herskende verdenssyn. Vi dykker ned i en periode, hvor mennesket står mellem en symbolsk og en videnskabelig måde at betragte verden på. Se hvordan det satte sine spor i blomstermaleriet.

Læs om Blomster og Verdenssyn som kan opleves fra den 22. marts til den 20. oktober 2013


Åbning af Parkmuseerne — et grønt museumskvarter i København

Berlin har ét, Wien har ét, og nu får København også ét: sit helt eget museumskvarter. Til marts lanceres Parkmuseerne, der er et museumssamarbejde, som giver besøgende og parkgæster friere og nemmere adgang til et livligt museumskvarter omkring Kongens Have og Østre Anlæg.  Samarbejdet består af Davids Samling, Filmhuset, Statens Naturhistoriske Museum, Den Hirschsprungske Samling, Rosenborg Slot og SMK. 

Samarbejdet fejres med blomsterudstillinger og begivenheder på tværs af museerne. Rosenborg Slot viser Flora Danica, Botanisk have har levende blomster ude og inde, Davids Samling viser blomster i islamisk kunst, Filmhuset har blomster på filmprogrammet, og vi viser udstillingen Blomster og Verdenssyn. Det er ikke kun udstillinger, der samarbejdes om, men også om at skabe et rigt og levende miljø i parkerne omkring muserne. Kig forbi Kongens have og Østre Anlæg og udforsk det grønne museumskvarter i hjertet af København.


Ny Museumshave — første spadestik

I årets begyndelse tager vi de første spadestik til byggeriet af en ny spændende museumshave. Den nuværende barokinspirerede have, der med sine 7.500 m² har omtrent samme størrelse som Rådhuspladsen, skal forvandles til et levende, rekreativt område med græsklædte øer, store træer og bugtede stier. Samtidig med omlægningen går vi i gang med byggeriet af et nyt indgangsparti, der giver dig forbedret adgang til museet.

Læs om Museumshaven


Børneudstilling: Frihed!

Den verdensberømte, danske filosof Søren Kierkegaard fylder 200 år. Det fejrer vi med børneudstillingen Frihed!. Med markante værker udfordrer udstillingen børns fantasi og tankelyst til at udforske frihed, som Kierkegaard gjorde det.

Børneudstillingen kan opleves fra den 6. september 2013 til den 3. august 2014


x-rummet

I efteråret 2013 kan du udforske den nyeste kunst i  x-rummet, der er vores eksperimenterende scene for samtidskunst. Her udstiller fremadstormende danske og internationale kunstnere nye værker skabt særligt til x-rummet. Efterårets kunstner offentliggøres her på hjemmesiden til foråret.

Tag på opdagelse i x-rummet fra den 15. november 2013 til den 16. marts 2014

Læs om x-rummet

  • Af:
  • 21.dec.2012
Senest opdateret: 18.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo