Nyheder

Det sker | For børn | 23.jun.2017

5 kunstfix til din ferie

Bzzz. Kunsten summer hele sommeren på SMK. Hvad enten du er til tegneudfordringer, kreativ familiehygge, kongelig propaganda fra 1500-tallet eller samtidskunst i gigantisk skala.


1. Sommereksperimenter i Børnenes Værksted
I sommerferien bliver der sprøjtet, bygget, foldet, hamret og klippeklistret i værkstederne på SMK. Kom og lav vilde kunsteksperimenter. Du kan eksempelvis bygge dit eget lille wunderkammer med alverdens ting fra nær og fjern, tegne et portræt eller kreere en kunstbog. Nyt tema hver uge. Uge 26 - 31 kl. 11.30 – 16.30. Entré: 30 kr per deltager + entré2. Børneomvisninger: Wunderkammere og rejseglade kunstnereAlle søndage i sommerferien kan du tage med på en børneomvisning fyldt med overraskelser. Vær med, når vi viser rundt i museets wunderkammere, finder museets hemmelighedsfulde portrætter og går i hælene på rejseglade kunstnere. 2., 9., 16., 23. & 30. juli kl. 13 - 13.45. Gratis, når entréen er betalt


3. Nyt tegnerumTo mænd i brydekamp, en diskoskaster og en kæmpe finger poserer i SMK’s nye tegnesal. Alle er velkomne til at komme og tegne løs i salen. Tegnesalen ligger smukt placeret ud til Østre anlæg med masser af lys og højt til loftet. Der er både tegneunderlag, papir og blyanter til rådighed.

Åbent tirsdag - søndag i museets åbningstid. Gratis, når entréen er betalt

4. Sommerens omvisningerKender du nogen, der gæster SMK fra udlandet? Så tag dem med på SMK, hvor vores omvisere hver søndag guider på engelsk til et udvalg af museets største kunstperler. Henover sommeren inviterer vi også på omvisninger i vores nye særudstilling: Magt og afmagt. Chr. II's billedpolitik. Gratis, når entréen er betalt.

5. Fire særudstillinger – fra Christian II til en monumental motorvejsbro

Sommeren over byder vi også på hele fire særudstillinger: I Nordic Highlights viser vi museets bedste nordiske kunstværker. I Magt og afmagt. Christian II’s billedpolitik kan man blive klogere på en af Danmarks mest fascinerende konger. I x-rummet tårner en monumental motorvejsbro, skabt af den anerkendte engelske samtidskunstner Mark Leckey.

Og endeligt udforsker vi i udstillingen Ufortalte Historier Danmarks fortid som kolonimagt gennem en lydcollage med forskere, billedaktivister og kunstnere.

Senest opdateret: 18.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo