Nyheder

Det sker | 3.dec.2016

9x9x9

Vær med, når forestillingen 9x9x9 blander litteratur, billedkunst og scenekunst og forvandler museet til én stor teaterscene.

I vinteren 2017 mødes det bedste fra tre forskellige kunstarter på SMK. Ni af landets bedste skuespillere vil ni aftener indtage museets smukke sale. Foran ni malerier opfører de historier, som ni store danske forfattere har skrevet specielt til kunstværkerne. Du bestemmer selv hvad du vil se – og hvornår.

De ni skuespillere fra Det Kongelige Teater indtager hvert deres rum og opfører ni små forestillinger lige foran kunstværkerne. Oplev blandt andre Ellen Hillingsø, Simon Bennebjerg og Maibritt Saerens spille hovedrollerne i hver deres forestilling med historier forfattet af Suzanne Brøgger, Simon Fruelund og Svend Åge Madsen og yderligere seks af landets største forfattere.

Skræddersy din egen oplevelse

9x9x9


PREMIERE: 19. februar

ØVRIGE FORESTILLINGER:
26. februar
5., 12.,  19., 26., marts
2., 23., & 30. april

PRIS: 245 kr.
RABATPRIS: 225 ( Ung u. 30, SMK årskort / Det Kongelige Teaters abonnenter / Grupper af 10)

KØB BILLET

Instruktøren Hans-Peter Kellner har med 9x9x9 skabt en helt ny måde at opleve kunst på i en forestilling, der udspiller sig i flere forskellige rum og sale på landets største kunstmuseum – på en gang. Den store forestilling består af ni korte forestillinger, der hver varer ca. 10 minutter og opføres flere gange i løbet af en aften. Du bestemmer selv vejen igennem forestillingen, og skaber på den måde din helt egen teateroplevelse.

9x9x9 blev første gang opført i 2014 og vakte stor begejstring blandt både anmeldere og publikum. Nu vender den populære forestilling tilbage med ni nye levende kunsthistorier.

9x9x9 er baseret på original ide og koncept af Jacqueline Kornmüller & Peter Wolf og er blevet til i et samarbejde mellem Det Kongelige Teater, Gyldendal og SMK.

Sådan gør du 9x9x9

1. Køb billet til forestillingen på kgl.teater.dk eller i Informationen på Statens Museum for Kunst.

2. Dørene åbner kl. 17.15. Ankom og få et program, som er stemplet med en farve, der viser din startposition til aftenens første forestilling.

3. Kl. 18.00 begynder forestillingen med en prolog i museets skulpturgade, skrevet af Jørgen Leth. Efter prologen følger du farven på dit program, og går til aftenens første forestilling.

4. Når den første forestilling er forbi, kan du selv gå på opdagelse mellem forestillingerne, som hver varer ca. 10 minutter. Forestillingerne bliver opført igen og igen, så du bestemmer selv rækkefølgen.

5. Forestillingen slutter kl. 21.30 Du bestemmer selv, hvornår du vil tage en pause undervejs, og museets café er åben hele aftenen.

Køb billet

Senest opdateret: 19.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo