Nyheder

Foto: Karoline Lieberkind

Det sker | 25.aug.2014

9x9x9

Ni danske forfattere fra forlaget Gyldendal har skrevet ni tekster inspireret af ni kunstværker i SMK’s samling. Teksterne bliver nu vakt til live af ni af Det Kongelige Teaters skuespillere i en forestilling, hvor publikum selv vælger hvilke forestillinger, de vil se – og hvornår.

”Kom bare nærmere, der er plads endnu i campingvognen. Den har stået på Mændenes Hjem som et møderum. Og også til at fixe i. Men så blev den pludselig flyttet til SMK, mens jeg var kokset ud og sov trygt og godt under bordet. Den var blevet til et stykke social kunst. Og jeg fik lov til at blive her, være en del af kunstværket, kan man sige. I må godt røre ved mig, jeg har vasket hænder…”

Sådan starter Erling Jepsens fortælling om en stofbruger i en campingvogn. Fortællingen tager udgangspunkt i Kenneth A. Balfelts og FOS’s kunstværk: Fuck the Danish aktiverings police – USSR (”Radical Horisontality” ), som står på SMK.

Ni aftener i løbet af efteråret giver skuespiller Benjamin Kitter stofbrugeren stemme, når han spiller Erling Jepsens tekst i campingvognen.

Forestillingen er en del af kunstprojektet 9x9x9, hvor i alt ni forestillinger bliver opført foran ni udvalgte kunstværker. Historierne spænder lige fra krigeriske amazoner over magiske heste til graciøse køer. Hver forestilling varer cirka ti minutter.

Sådan forløber en 9x9x9 aften
En aften i selskab med 9x9x9 er fra kl. 17.30 - 20.00, og forestillingen begynder med en prolog i museets Skulpturgade. Efter prologen følger du farven på den udleverede mærkat, som viser dig vej til din første af de 9 forestillinger.

Når du har oplevet den, går du selv på opdagelse i aftenens forestillinger. Der er ingen fast rute. Forestillingerne varer hver ca. 10 minutter og bliver opført gentagne gange i løbet af aftenen. Derfor kan du holde små pauser, som du vil – og der er tid til at nyde 9 små retter i Caféen, som også serverer 9 forskellige drinks.

9 forestillinger

5. oktober (premiere)
12.- 19.- 26. oktober
2.- 9.- 16.- 23. november
7. december

Instruktør:
Hans-Peter Kellner

Kunstprojektet 9x9x9 er støttet af Bikubenfonden


Senest opdateret: 18.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo