Nyheder
Portrætfoto af Martin Bigum

Kunstner og debattør Martin Bigum åbner rækken af Art Talks på scenen.

Det sker | 5.apr.2013

Art Talks giver kunstnerne ordet

Et nyt initiativ inviterer kunstnere til at tale om en kunstner, der står deres hjerte nært. Martin Bigum indtager som den første kunstner scenen 17. april. Han vil fortælle om sin fascination af den relativt ukendte maler Valdemar Schønheyder Møller.

Kunstneren og debattøren Martin Bigum, der blandt andet er kendt fra DR’s Kunstquiz har haft frie hænder i SMK's enorme samling. Han har han valgt at tale om sit forhold til maleren Valdemar Schønheyder Møller. Han vil tage udgangspunkt i værket Solnedgang. Fontainebleau, som han er særligt fascineret af. Bigum fortæller:

Jeg vil tale både ud fra egne erfaringer med det kunstneriske materiale – om det så er i ånd eller hånd. Og om den kunstneriske optik i forskellige samtider. Jeg er ikke formidler, men en kunstner, der ikke har noget imod at åbne op for kunstens hemmeligheder, for når man åbner op for én, springer ti andre ud.

Art Talk med Martin Bigum 17. april kl. 17.00-18.00

Nyt indblik i kunsten

Med de nye Art Talks kan du få et andet indblik i SMK’s kunst end det, man sædvanligvis møder på museet. Art Talk-arrangementerne lader nemlig én kunstner fra museets faste udstillinger fortælle om en anden kunstner, der også er repræsenteret i udstillingerne.

Relationsudvikler Magnus Kaslov, fortæller, at idéen til Art Talks opstod efter et arrangement, hvor kunstneren Tal R fortalte om sit forhold til den franske maler Henri Matisses kunst:

Vi oplevede, at en kunstner kan tale om en kunst på en helt anden måde end en kunstformidler. Det ønskede vi at drage fordel af. Vi har valgt at lave et relativt åbent koncept, hvor kunstnerne får ordet og kan tale om lige netop den kunstner, som fascinerer dem.

Vi afslører løbende, hvilke kunstnere der får ordet, og hvilken kunstner de vil fortælle om. Allerede nu kan vi løfte sløret for, at den næste kunstner, der indtager scenen er Kirsten Justesen. Du kan holde dig opdateret på Art Talk-arrangementerne ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev. ­­

Arrangementerne er gratis.

Art Talk med Kirsten Justesen  22. maj kl. 17.00-18.00

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo