Nyheder
Asger Jorn i profil. Foto: Studio Gallo, Albisola Mare, Italien

Det sker | 26.feb.2014

Ny udstilling: Asger Jorn – Rastløs Rebel

28. februar åbner forårets store udstilling på SMK. Asger Jorn – Rastløs Rebel fortæller hele historien om den verdensberømte danske kunstner. Folkelig polemiker, succesfuld aktivist og kompleks klatmaler? Asger Jorn var det hele og mere til.

Asger Jorn – er det ikke ham Cobra-maleren med de store, farverige malerier? Jo, men Jorn er også meget mere end det. Det viser SMK's stort anlagte udstilling, der markerer 100-året for Asger Jorns fødsel.

I udstillingen kommer du hele vejen rundt om en sjælden ener i dansk kunst. Asger Jorn eksperimenterede hele livet, var politisk engageret og skabte malerier, skulpturer, tegninger, grafik, keramik, arkitektur, samarbejder, fotografi, tekster og tanker.

Udstillingen viser en kunstner i konstant bevægelse med de største hovedværker og sjældent sete værker fra private samlinger. Fra ungdommens politiske vækkelse over frigørelsen af farve og form i Cobra-tiden til de tiltagende avantgardistiske eksperimenter.

Vil du vide mere om Asger Jorns mange eksperimenter, kan du læse mere her

Udstillingen er blevet til i tæt samarbejde med Museum Jorn i Silkeborg, som samtidig viser en stor udstilling om Jorns internationale forbindelser og inspirationskilder.

Gå på opdagelse med audioguiden

Vi har skabt en audioguide specielt til udstillingen. I guiden kan du høre kunstnere, kuratorer og eksperter fortælle om Asger Jorns mange originale og radikale idéer. 

Klik her for at høre audioguiden på din telefon

Du er også velkommen til at låne en iPod i museets Information. Her kan du også låne et par høretelefoner.

Jorn for børn

Oplever du udstillingen sammen med børn, har vi skabt 11 videoer – én for hvert tema i udstillingen – specielt til børn. Her viser dukke-Jorn rundt i sit atelier og fortæller om sit liv og sin kunst.

Klik her for at se de 11 videoer på din telefon

Du kan også låne en iPod i museets Information, hvor du desuden kan låne høretelefoner.

Omvisninger, bordfodbold og meget mere

Hver søndag kl. 15 kan du komme med på omvisning i udstillingen. Omvisningen er gratis, når først entréen er betalt. Billetter kan hentes i Informationen fra kl. 14.30 samme dag. 

Du kan også prøve kræfter med triolektisk fodbold – den særlige version af det kendte og elskede fodboldspil, som Jorn opfandt – i bordfodboldformat. Han ville finde ud af, hvad det ville betyde, hvis man spillede med tre hold i stedet for to. Det triolektiske fodboldbord finder du i Gammel Festsal. 

Du kan også høre foredrag, komme tæt på Asger Jorn til SMK Friday, være kreativ i værkstedet og meget mere. 

Se de mange forskellige arrangementer med samfundsrevseren Asger Jorn i fokus

  • Af:
  • 26.feb.2014
Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo