Nyheder

Biosfære af Tomas Saraceno

Det sker | Nyt om kunsten | Udstilling | 4.nov.2009

CPH:DOX på Statens Museum for Kunst

Live performances, artist talks og film, film, film. For andet år i træk byder Statens Museum for Kunst og CPH:DOX på en række unikke arrangementer, som i år akkompagnerer museets nyåbnede udstilling ”RETHINK Relations”. Læs bl.a. om livekoncerter med DJ Spooky og Ghost Society, Robert Smithsons Spiral Jetty samt masser af filmvisninger.

Statens Museum for Kunst har netop åbnet udstillingen ”RETHINK Relations” med en række monumentale og spektakulære værker af nogle af tidens mest skelsættende internationale kunstnere, bl.a. Tomás Saraceno (AR) og Olafur Eliasson (DK/ISL). I den anledning har CPH:DOX sammen med museet sammensat et alsidigt program med arrangementer, der på forskellig vis relaterer sig udstillingen.
Læs mere om ”RETHINK Relations”.

DJ Spooky LIVE
Sidste år tilbragte verdensnavnet DJ Spooky (Paul D. Miller) en måned på Antarktis for at filme og lydsample isen. Optagelserne har nu dannet baggrund for hans audiovisuelle show Terra Nova – Sinfornica Antarctica, som han præsenterer en eksklusiv udgave af på museets store Scene.
13. november kl. 20. Entré: 110 DKK. Billetter kan købes på www.cphdox.dk og www.billetnet.dk.
Præsenteret i samarbejde med artFREQ og Alexandra Instituttet.

Ghost Society – Tankograd Live
Blue Foundations nyeste projekt Ghost Society serverer radioaktiv billedpoesi med Tankograd Live – en uropførelse  af et nyt ambitiøst, audiovisuelt værk i samarbejde med filmmageren Boris Bertram i forbindelse med hans nyeste film Tankograd. Bertrams film handler om byen Tjeljabinsk, der er verdens mest forurenede by - dens radioaktive niveau får Tjernobyl til at blegne.  
12. november kl. 21. Entré: 110 DKK. Billetter kan købes på www.cphdox.dk og www.billetnet.dk
Præsenteret i samarbejde med Alexandra Instituttet.

Robert Smithson – Spiral Jetty
Film og artist talk om den amerikanske kunstner Robert Smithsons (1938-73) enorme land art værk Spiral Jetty, som uden sammenligning er den største milepæl inden for moderne land art. Smithson konstruerede selv værket af mudder, sten og saltkrystal i 1970, og arrangementet byder på kunstnerens egen poetiske og hypnotiske dokumentar om tilblivelsen af den 450 m. lange spiral ved bredden af Great Salt Lake.  Ud over Smithsons egne filmiske kommentarer over værket byder seancen også på visning af den danske billedkunstner Nikolaj Reckes film Insecurity Zone – en personlig beretning og hyldest til Smithsons ikoniske værk samt en uhøjtidelig kommentar til samtidskunstens evige forsøg på at tilnærme sig kunsthistorien. Ved visningerne vil Recke og kurator Jacob Lillemose føre samtale om Smithson og Spiral Jetty.
15. november kl. 14 i museets biograf. Gratis entré.

Filmvisninger en masse
I de to uger CPH:DOX løber af stablen, vil museets biograf danne scene om en lang række kunst- og dokumentarfilm om menneskets relation til naturen.  Bl.a. om aktivisme, Amazonas, sci-fi, luftballoner og kloge skildpadder af filmmagere og kunstnere som Allora & Calzadilla (US/CU), Slater Bradley (UK), Thiago Rocha-Pitta (BRA), Cyprien Gaillard (FR) og Marine Huggonier (FR).

For yderligere oplysninger:

Presseansvarlig
Jakob Fibiger Andreasen
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949
E jakob.fibiger_@_smk.dk

Senest opdateret: 18.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo