Nyheder
Copenhagen Dance Arts præsenterer "Cast Eyes On" på Statens Museum for Kunst i forbindelse med Dansens Dag 29. april 2012. Foto: Lotte Sigh

Copenhagen Dance Arts præsenterer "Cast Eyes On" på Statens Museum for Kunst i forbindelse med Dansens Dag 29. april 2012. Foto: Lotte Sigh

Det sker | 26.apr.2012

Dansens dag: Cast Eyes On

Dansens dag fejres verden over søndag 29. april. Kom til en gratis forestilling på museet med 20 dansere, en operasanger, en visuel designer, i en koreografi inspireret af skulpturer.

Se hvor og hvornår i kalenderen

Fortidens former brydes
Stykket "Cast Eyes On" kaster nye øjne på kunsten, når de to koreografer Lotte Sigh og Morten Innstrand samt visuel designer Lars Egegaard Sørensen sammen med en gruppe dansere blander kunstformerne på nye og hidtil usete måder. Glæd dig til intensitet og eksperimenter, når dansere sammen med 3D hologrammer vil give liv og bevægelse i skulpturerne og således skabe en fysisk og bevægende oplevelse. Oplev hvordan dansen bryder fri fra fortidens former og sammensmelter skulpturerne med moderne dans.

På tværs af kunstarter
Forestillingen "Cast Eyes On" er resultatet af et samarbejde mellem Statens Museum for Kunst og Copenhagen Dance Arts siden efteråret 2011. Copenhagen Dance Arts har været med i projektet GipSMK, hvor dansere har udvalgt skulpturer fra Den Kongelige Afstøbningssamling, som efterfølgende er blevet opsat i Dansehallerne i Carlsbergbyen. Dansere og koreografer har interageret med skulpturerne og fundet inspiration til forestillingen.

Om musikken
Musikken der vil ledsage opførelsen, er skabt med inspiration fra området omkring Den Kongelige Afstøbningssamling. Her er der både udsigt til Operaen på den modsatte bred, til Københavns Havn og til de mange barer hvor elektronisk musik pulserer blot et stenkast derfra. Der er således lagt op til overraskelser og eksperimenter, når musikken sættes i gang og dansen begynder.

"Cast Eyes On" er støttet af Kunstrådet og Augustinus Fonden.

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo