Nyheder

Det sker | 11.jul.2011

Den anerkendte DJ Kasper Bjørke sætter lyd til billedkunsten

Under overskriften Music Made by Art sætter Kasper Bjørke elektroniske toner til et maleri af Valdemar Schønheyder Møller. Projektet er et led i museets ambition om at aktualisere den billedkunstneriske kulturarv i forbindelse med åbningen af museets nye præsentationer af samlingerne. Læs også om Børnenes Værksted der rykker ud i Østre Anlæg under Stella Polaris.

Music Made by Art præsenterer:
Nye toner til billedkunsten
Projektet Music Made By Art hylder inspirationens cyklus og undersøger, hvad der for eksempel sker, når man sætter et klassisk dansk kunstværk til fortolkning hos unge danske musikere. Samtidig udspringer projektet af et ønske om at sætte museets samlinger i dialog med andre kunstformer. Hensigten er at kaste nyt lys over kunsten og vise, at den ikke er en historie for sig selv, men at der overalt og på tværs af tid og sted kan etableres sammenfald med de øvrige kunstarter.

Kasper Bjørke er en af Danmarks mest etablerede, anerkendte og alsidige producere og DJ’s i Danmark. Den 7. august sætter han eletronisk lyd til Valdemar Schønheyder Møllers værk Solnedgang. Fontainebleau fra 1900. Hør Kasper Bjørke spille sin fortolkning af værket på museets Scene eller lån en Ipod i Billetsalget, så du kan høre nummeret, når du går på opdagelse i den ny samlingspræsentation Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900.
Den 7. august kl. 15. Gratis


Børnenes Værksted: Mig og min elefant

I forbindelse med det årlige Stella Polaris arrangement i Østre Anlæg er Børnenes Værksted rykket ud i parken, og sætter fokus på elefanter.

Måske har du set lyserøde elefanter, eller du kender elefanten Barbar, som elsker at gå i det fineste tøj. I Indien dekorerer man elefanter til parader med flotte farver og smykker. Og så er der selvfølgelig Dumbo. Temaet i Værkstedet er elefanter. Vilde elefanter, store elefanter, flyvende elefanter, små søde elefanter. Vi tegner elefanter, modellerer elefanter og laver fantasielefanter ud af alt mulig skrammel. Tag et par snabelsko på og kom og vær med. Det går nok også uden snabelsko.
Østre Anlæg den 7. august kl 12-18. Gratis

Læs mere om Børnenes Værksted

Senest opdateret: 18.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo