Nyheder

© Michael Elmgreen (1961-) og Ingar Dragset (1969-), Please, keep quiet!, 2003.

Nyt om kunsten | 28.nov.2012

Elmgreen & Dragset vinder pris

Den dansk-norske kunstnerduo Michael Elmgreen & Ingar Dragset overrasker, chokerer og vender verden på hovedet i deres kunstværker. Nu modtager de den prestigefulde hæderspris Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat. Til efteråret 2014 kan deres udfordrende og opsigtsvækkende værker opleves i en stor udstilling på SMK.

30. november modtager kunstnerduoen legatet på 400.000 kr., der tildeles danske kunstnere som en særlig anerkendelse af det allerede udviste talent og som hjælp til deres fremtidige arbejde. 

Ud over Elmgreen & Dragset modtager kunstnerne Lilibeth Cuenca Rasmussen og Nina Saunders også legatet. I anledningen af prisen viser Den Frie Udstillingsbygning en udstilling med de tre kunstnere, som åbner 30. november kl. 19-22 og kan opleves indtil 6. januar 2013.

Læs om udstillingen i Den Frie Udstillingsbygning

Oplev Elmgreen & Dragset på SMK

Elmgreen & Dragset kan allerede nu opleves på SMK i den faste udstilling Dansk og International Kunst efter 1900 med installationen Please, keep quiet!. Man kommer ind i installationen gennem en svingdør, som klapper i bag en, og konfronteres uventet – midt i kunstinstitutionen – med et livagtigt scenario fra en helt anden verden. Installationen ligner ved første øjekast en firesengsstue på et hospital. Komplet med senge, patienter, sengeborde og en stofskærm på hjul. Hospitalsstuen overrasker og overrumpler, og den effekt har altid været en del af Elmgreen og Dragsets strategi. I deres værker leger de ofte med vores forventninger til omgivelserne i form af malplacerede og paradoksale scenarier, der udfordrer vores vaneforestillinger med en overrumplende og chokerende effekt.

Læs mere om Please, keep quiet!

Stor udstilling med Elmgreen & Dragset i 2014

I 2014 viser SMK en stor udstilling med Elmgreen & Dragset. Det bliver den første udstilling i Danmark, der sammenfatter og præsenterer centrale spor i kunstnerduoens omfattende produktion fra start til i dag.

Læs om udstillingen på SMK

  • Af:
  • 28.nov.2012
Senest opdateret: 31.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo