Nyheder

| 22.maj.2012

En fragtmenteret frihedsgudinde

På et metalværksted i Shanghai er en masse kinesiske arbejdere i fuld gang med at skabe en komplet kopi af, hvad der måske er det mest ultimative symbol på demokrati og frihed Frihedsgudinden.

Bag det grænseoverskridende projekt står den dansk-vietnamesiske kunstner Danh Vo. Han har fået fremstillet en komplet kobberkopi af den franske billedhugger Frédéric Auguste Bartholdis frihedsgudinde i størrelsesforholdet 1:1. Der er dog en forskel. For Vos frihedsgudinde skal ikke svejses sammen til sin fulde højde på 45 meter. Den skal derimod splittes i cirka 400 dele, og løbende fragtes i kæmpecontainere til udstillingssteder verden over.

En finger, en fakkel, en lænke?
Snart får du mulighed for at stå ansigt til ansigt med, hvad der måske er det mest ultimative symbol på demokrati og frihed. Eller kopien af det. Fra den 1. juni bliver cirka 100 dele af Danh Vos skulptur lagt ud i Skulpturgaden på museet. Du får mulighed for at komme helt tæt på og gå rundt mellem de forskellige dele, hvor du kan udforske deltaljerne i de mange adskilte abstrakte skulpturer.

Du kan læse mere om Danh Vo og hans udstilling We the People (Detail) her.

Følg skulpturens rejse
På museets hjemmeside kan du følge med i, hvordan rejsen fra Kina til Danmark er gået. Hvordan delene flyttes frem og tilbage på museet. Hvordan nogle dele bliver liggende, nogle kommer til og andre tager videre ud i verden. På hverdage bliver der lagt et indlæg med billeder og små historier, citater og oplevelser i relation til Danh Vo og hans skulptur, We the People, ud på museets hjemmeside.

Du kan følge skulpturens rejse her.

Senest opdateret: 31.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo