Nyheder

Detalje fra Peder Als,Hofjuvelér Christopher Fabritius og hustru Gundel f. Berntz, 1752.

Nyt om kunsten | Bag om | 10.nov.2014

Gamle malerier tager selfies

Olivia Muus og hendes veninde fik under et besøg på SMK en god idé. De iscenesætter gamle portrætmalerier, så det ligner, at de portrætterede personer tager selfies.

Du har måske set dem. Gamle portrætmalerier, der tager selfies med mobiltelefoner. Den kreative idé fik Olivia Muus, da hun en søndag i oktober var med veninden, Sophie Hotchkiss, på Statens Museum for Kunst.

”Jeg tog et billede af min venindes hånd foran Peder Als’ maleri, Gundel Fabritius, og jeg synes, det så ret sjovt ud, at det fuldstændig ændrede den ellers meget højtidlige stemning på maleriet,” forklarer Olivia Muus.

Der var også andre, der fandt Olivia Muus' billeder interessante og underholdende.

Hit på nettet

For efter besøget på SMK lagde veninden billedet op på hjemmesiden Reddit, hvor brugere kan lægge tekst, billeder og links op. Det blev hurtigt set af over en million brugere.

Derfor besluttede Olivia Muus sig for at oprette bloggen Museum of Selfies på Tumblr og samtidig opfordre andre til at gøre hende kunsten efter og enten sende deres billeder til hende eller lægge dem op på Instagram under hashtagget #museumofselfies.

Olivia Muus har siden været i Amsterdam på Rijksmuseum og har planer om at tage flere billeder af portrætmalerier fra SMK, men også fra andre museer i både ind- og udland, når hun er ude at rejse. Og arbejdsfordelingen med veninden Sophie Hotchkiss er helt klar:

”Hun fotograferer min hånd, hvis det er en mand på maleriet, og så tager jeg billedet af hendes, når det er et kvindeligt portræt, for hendes hænder er fine og feminine,” siger Olivia Muus.

Vil have flere på museer

Hun har et ønske om, at det kan være med til at vise folk, at det ikke behøver at være kedeligt at gå på museer.

”Det kan forhåbentligt få flere folk op af sofaerne derhjemme og besøge museer lidt oftere.”

Se alle Olivia Muus’ museumsselfies på hendes blog: http://museumofselfies.tumblr.com/

Senest opdateret: 12.jul.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo