Nyheder
Haim Steinbach, dancer with raised right foot, 2011. Foto: Jean Vong

© Haim Steinbachs dancer with raised right foot fra 2011 kunne opleves i udstillingen. Ved at tage fire af sine egne værker med i udstillingens kunsthistoriske sammenhæng historiserede Steinbach sit samtidige kunstværk. Foto: Jean Vong. Courtesy Tanya Bonakdar Gallery.

Nyt om kunsten | 6.nov.2013

Oplev Haim Steinbach i London og København

Fra 15. november kan du gå på opdagelse i Haim Steinbachs opstilling af hverdagsgenstande i udstillingen The Window. Men hvis du ikke kan vente, kan du allerede nu opleve et udvalg af hans værker i London.

15. november 2013 åbner den nye udstillingsrække i x-rummet på SMK. Den første kunstner der skal udfylde SMK's scene for moderne eksperimenterende kunst, er den israelske/amerikanske kunstner Haim Steinbach. I udstillingen The Window udfordrer Steinbach vores opfattelse af kunstmuseet ved at vise betydningsfulde mesterværker af blandt andre Matisse og Picasso side om side med småting fra hverdagen.

Oplev Steinbach i London
Hvis du ikke kan vente til, udstillingen åbner på SMK, kan du netop nu hvis du er i London gå på opdagelse i et udvalg af Steinbachs hverdagsobjekter. I træ- og fiberglaskasser er genstande, som gerne skal fremtrylle associationer om at rejse, udstillet frem til 16. november 2013 på museet White Cube i London.

Læs mere om udstillingen Travel i London


Ting, ting, ting
I sine værker arrangerer Haim Steinbach objekter fra alle mulige forskellige sammenhænge på hylder og vægge og i reoler og vitriner. En egentlig ordinær og fundamental menneskelig praksis, som for Steinbach hænger sammen med hans interesse for, hvordan ting ubemærket bærer betydninger med sig, fx fra tidligere sammenhænge, som en slags mental patina. Og i den proces etablerer tingene nye betydninger, når de sidestilles med andre væsensforskellige objekter. Eller som han selv siger: ″Jeg stræber efter at gribe ind i tingenes orden. Mit mål er at finde andre måder at ordne ting på.″

The Window på SMK
Fra 15. november og frem til 23. februar 2014 kan du gå på opdagelse i Haim Steinbachs udstilling The Window på SMK.

Senest opdateret: 18.nov.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo