Nyheder
Christine Swane, Juletræ, 1946.

© Christine Swane, Juletræ, 1946.

For børn | 27.nov.2012

Jul og nytår på SMK

Vær med til at klippe og klistre nisser, engle og juletræer i Børnenes Værksted, eller tag med på en omvisning, hvor vi går på opdagelse efter engle i kunsten. Mellem jul og nytår varmer vi op til årets sidste store fest og laver sjove nyårshatte i Børnenes Værksted.

Søndag for børn

Søndag for børn præsenterer et program fyldt med juleri for hele familien. På Scenen laver vi englekunst i et stort fælles kunstværk i samarbejde med museets kunstnere. I Børnenes Værksted kan børn lave julekunst og julepynt af alverdens julematerialer. Caféen serverer en hyggelig familiebrunch, og der er børneomvisninger på tværs af museets samlinger i løbet af dagen.

Se hele programmet for Søndag for børn 2. december kl. 10-17

Børnenes Værksted: Julspind

Vi maler, klipper og klistrer julemænd, juletræet med sin pynt, nisser, julemad, julegaver, julestjerner, juleknas og selvfølgelig engle. Kom og vær med til at gi' (h)julspind.

Børnenes Værksted: Min hat

Mellem jul og nytår laver vi sjove hatte i Børnenes Værksted. Lav din helt egen hat til nytårsaften, så du er klar til at springe ind i det nye år.

  • 26. december kl. 10.30-16.30
  • 27. december kl. 10.30-16.30
  • 28. december kl. 10.30-16.30
  • 29. december kl. 10.30-16.30
  • 30. december kl. 10.30-16.30

Omvisninger for børn: Jul i kunsten

Julen står for døren med alt hvad, der hører sig til af pynt, pragt og glimmer. Overalt ser vi engle – på julepynt, gavepapir, julekort og julekalendere, men også kunsten kommer med spændende bud på forskellige slags engle. Dem går vi på opdagelse efter i omvisningen.

Omvisningen er rettet mod familier med børn i alderen 4-12 år. Yngre børn vil få mere ud af en tur i Børnenes Værksted. Børn over 12 år kan være med på omvisninger for voksne.

Omvisningerne er gratis. Billetter kan hentes i Informationen fra en halv time før start.

Omvisninger for voksne: Engle i kunsten

Tag med på en omvisning og få et indblik i, hvor forskelligt kunstnere gennem tiden har skildret engle. På SMK findes serafer, keruber, ærkeengle og mange andre. Omvisningen vil blandt andet beskrive, hvilke funktioner englene i kunsten har, fortælle, hvordan forskellige engletyper skildres.

Omvisningerne er gratis. Billetter kan hentes i Informationen fra en halv time før start.

  • Af:
  • 27.nov.2012
Senest opdateret: 18.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo