Nyheder
Still fra Marina Abramović, Art Must Be Beautiful, Artist Must Be Beautiful.

© SMK Fridays sætter spot på performancekunstens pioner, Marina Abramović. Still fra Marina Abramović, Art Must Be Beautiful, Artist Must Be Beautiful.

Det sker | Nyt om kunsten | 5.feb.2014

Kunstperformance & koncerter

Til SMK Fridays 7. februar kan du komme tæt på performancekunstens pioner, Marina Abramović. Aftenen byder også på pop-up koncerter, kunstner-DJ, fredagsbar og street food.

Fredag 7. februar dykker vi ind i kunstneren Marina Abramovićs dragende kunstunivers. Vi viser vores nye videoværk Art Must Be Beautiful, Artist Must Be Beautiful i biografen. Hør også museumsinspektør Birgitte Anderberg og performancekunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen, når de går tæt på kunstneren i to art talks.

Vi viser også den anmelderroste dokumentarfilm om Marina Abramović The Artist is Present fra 2012. Filmen følger kunstneren på nært hold, mens hun forbereder sig til den performance på MoMA i New York. En performance, som mange kunstkritikere vurderede til at blive en vigtig milepæl i hendes karriere.

En pinefuld performance

I videoværket Art Must Be Beautiful, Artist Must Be Beautiful ser man Marina Abramović  børste sit hår med en metalbørste i højre hand og en metalkam i venstre. Imens  gentager hun sætningen ”Art must be beautiful, artists must be beautiful”. En pinefuld proces, der fortsætter, til hun har børstet sig til blods.

Værket er karakteristisk for Abramović, som altid presser de fysiske, mentale og emotionelle grænser til det yderste i sine på en gang enkle og effektfulde performances.

Du kan opleve videoværket frem til 7. marts i vores faste udstilling Dansk og International Kunst efter 1900. Det har været muligt at få værket takket være støtte fra Hermod Lannungs Museumsfond og Kulturstyrelsen.

Musikalske performances
I samarbejde med musikfestivalen FROST inviterer vi bands til at lave pop-up koncerter i vores sale og i forhallen. Fusionen af livemusik, 700 års kunst og SMK's historiske sale bliver en særlig oplevelse.  Oplev blandt andet den barokke og enestående folk-gruppe Spillemændene, der for nyligt udgav det anmelderroste debutalbum Nationalsange

Som altid byder aftenen også på en kunstner-DJ, fredagsbar og street food i verdensklasse.

Se hele programmet for SMK Fridays 7. februar.

Senest opdateret: 18.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo