Nyheder

Fra koncerten på Tate Modern. Foto: Miro Majcen

Det sker | 28.jun.2012

Laibach og Iron Sky på SMK

Lørdag den 15. september kommer det slovenske kultband, Laibach, på et sjældent besøg til København og spiller en 30-års jubilæumskoncert på SMK.

I samarbejde med artFREQ præsenterer SMK en 30-års jubilæumskoncert med Laibach, som vil rumme Laibach-materiale fra de tidlige 1980'er op til den dag i dag. Herudover vil der også være en visning af filmen Iron Sky, som det slovenske kultband har leveret soundtrack til.

Foreningen af forskellige kunstformer

Laibach er i dag Sloveniens største og mest kendte kunst- og kultureksport og optræder på verdens mest prestigefulde festivaler og kunstscener. De har netop opført en 30-års jubilæumskoncert på Tate Modern under overskriften Monumental Retro-Avantgarde, hvor de spillede for udsolgte huse.

Koncerten på SMK går under overskriften We Come in Peace og vil byde på en musikalsk oplevelse som præsenterer materiale fra Laibachs tidlige år i 1980'erne frem til i dag. Musikken ledsages af en kurateret filmisk side, som reflekterer gruppens enestående kunst-visuelle identitet. Netop valget af koncertsted afspejler Leibachs intention om at forene forskellige kunstformer.

Iron Sky

I 2011 skabte Laibach musikken til den finsk-producerede film Iron Sky om en flok nazister, der siden 1945 har gemt sig på månens bagside men nu vender tilbage i endnu et forsøg på at overtage verdensmagten. Filmen havde premiere i de danske biografer i april i år, men genopstår i forbindelse med koncerten på SMK.

Laibach har siden 1980'erne fremprovokeret voldsomme reaktioner fra politiske myndigheder og publikum på grund af deres militaristiske selviscenesættelse og stærke referencer til avantgardekunst, nazi-kunst og socialisme. Gennem tiden er de blevet anklaget for at være alt fra fascister og nazister til kommunister. Nu har du muligheden for at opleve det slovenske kultband lørdag den 15. september 2012 klokken 20 på SMK. Køb billetter på Billetnet.dk.

Senest opdateret: 18.nov.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo